דרגו את המתכון
מקרוד טוניסאי מתכון מעלף
מקרוד טוניסאי מתכון מעלף של פלורה היימן.
מצרכים:
להכנת הבצק:
¼2 כוסות סולת
¼1 כוסות קמח
10 גרם אבקת אפייה
8 גרם סוכר וניל
2 כפות סוכר
מלח קורט
½ כוס שמן חם
1 כוס מים פושרים
להכנת המילוי:
½ קילו תמרים טחונים
1 כף שמן
1 כף קקאו
¼ כפית אגוז מוסקט
¼ כפית קינמון
להכנת הסירופ:
3 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 פרוסת לימון
מי ורדים כמה טיפות
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגיות מקרוד מתכון מנצח
עוגיות מקרוד אגוזים מושלמות ליום כיפור
עוגיות מקרוד טוניסאי מתכון מושלם
מקרוד טוניסאי – נועם זיגדון
אופן הכנה:
-
יוצרים בצק רך מכל הרכיבים ומניחים בצד למשך כעשרים דקות.
-
מערבבים היטב את התמרים והתבלינים ומניחים בצד.
-
מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק לעלה בעובי חצי סנטימטר.
-
מורחים את התמרים ולגלגל.
-
פורסים באלכסון לפרוסות בעובי 1 סנטימטר ולטגן בשמן חם ועמוק.
סירופ:
-
מבשלים את מרכיבי הסירופ עד להסמכה קלה.
-
טובלים בסירופ בעודו חם.