מקרוד מתכון מנצח
מלי אסום וחיה אלבז משתפת אותנו במתכון מושלם של מקרוד.
מתכונים נוספים:
עוגיות מקרוד מתכון
רייבה עוגיות מרוקאיות
עוגיות מעמול מושלמות וקלות להכנה
מצרכים:
קילו סולת
כפית סודה לשתיה
כוס שמן רותח
כוס וחצי מים
המילוי- לערבב ולרכך במיקרו אם צריך.
תמרים בואקום
כפית קינמון
מעט שמן
מתכון נוסף של עוגיות מקרוד טוניסאיות של נועם זיגדון:
אופן הכנה:
שמים את הסולת בקערת זכוכית עם הסודה לשתייה ומערבבים.
מחממים את השמן וכשרותח שופכים על הסולת ומערבבים עד שנהיה תערובת פירורים כמו קוסקוס
על זה לשים מים וללוש לבצק רך ונעים
במידת הצורך מוסיפים מים.
מחלקים לכמה חלקים.
כל חלק לפתוח עם היד או מארוך ,למרוח בעדינות את התמרים.
לחתוך לפרוסות ולטגן בשמן עמוק. ניתן גם לאפות.
מכינים סירופ-
על הגז לבשל עד שמסמיך והסוכר נמס
קילו סוכר
3 כוסות מים ומיץ מלימון
לטבול את העוגיות כשהסירופ חם
בתאבון