מרק בצל מתכון של תומר תומס כולל סרטון
מצרכים:
רבע כוס שמן זית
1 ק"ג בצל קצוץ
1 כף מרק בצל
סולת
רבע כף פלפל שחור
שן אחת של שום
פרוסות לחם חתוכות לקוביות
קרוטונים:
מעט מלח
מעט פטרוזיליה יבשה
מעט פפריקה
מעט פלפל שחור
2 ליטר מים חמים
מעט שמן זית
לקישוט:
גבינה צהובה
אופן הכנה:
1. בסיר עם שמן מטגנים את הבצל עד להשחמה.
2. בתבנית עם נייר אפייה שמים את קוביות הלחם, מוסיפים פפריקה,מלח,פלפל שחור,פטרוזיליה יבשה,שמן זית מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים עד להשחמה(בערך 7 דקות).
3. לאחר שהבצל השחים,מוסיפים את שן השום ומערבבים.
4. מוסיפים 2 כפות סולת,מערבבים ומטגנים כחצי דקה.
5. מוסיפים מים חמים,פלפל שחור,מרק בצלונותנים לזה להתבשל 20 דקות.
6. לאחר רבע שעה,בעזרת מוט בלנדר טוחנים טחינה קלה.
7. מבשלים עוד 5 דקות.
8. שמים מעל קרוטונים וגבינה צהובה ומכניסים לתנור במצב של גריל להשחמה 5 דקות.
9. מוציאים מהתנור ומגישים.