חיפוש

מרק בשר תימני מתכון הורס

מרק בשר תימני מתכון הורס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מרק בשר תימני מתכון הורס

מרק בשר תימני הוא מרק עשיר ורב-טעמים, המבוסס על בשר בקר, תבלינים ועשבי תיבול ייחודיים למטבח התימני. המרק הוא מאכל חורפי קלאסי, המחמם את הלב והנשמה.

ארץ מקור

מרק בשר תימני הוא מנת דגל במטבח התימני, המגיע מתימן, מדינת חצי אי במזרח התיכון. המטבח התימני הוא מטבח עשיר ומגוון, המאופיין בשימוש בתבלינים ועשבי תיבול חריפים.

מצרכים

  • 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות גדולות
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 4 גזרים קצוצים
  • 3 מקלות סלרי קצוצים
  • 2 ליטר מים או ציר בקר
  • 1 פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות חוואייג' למרק
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כוסברה יבשה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את השום, הגזר והסלרי ומטגנים עוד כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את הבשר, המים או הציר, העגבניות המרוסקות והתבלינים.
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעתיים, או עד שהבשר רך.
  5. מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצות ומבשלים עוד כ-10 דקות.

טיפים

  • כדי להוסיף עוד טעם למרק, אפשר להוסיף 100 גרם גרגירי חומוס מבושלים.
  • אפשר להוסיף למרק גם תפוחי אדמה או ירקות אחרים, כמו קישואים או דלעת.
  • אם רוצים מרק חריף יותר, אפשר להוסיף 1/2 כפית פפריקה חריפה.

וריאציות ושיפורים

  • אפשר להשתמש בבשר בקר אחר, כמו כתף או שריר.
  • אפשר להחליף את החוואייג' במעט בהרט תימני או בתערובת תבלינים אחרת.
  • אפשר להוסיף למרק גם עשבי תיבול אחרים, כמו נענע או מרווה.

דרגת קושי

קל-בינוני

זמן הכנה נדרש

כשעתיים

הצעות הגשה

  • מגישים את המרק חם, עם לחם תימני או עם קערה של יוגורט.
  • אפשר גם לקשט את המרק עם פרוסות לימון או עם פלפל חריף.

מרק בשר תימני הוא מרק טעים, עשיר ומזין, שיכול להיות ארוחה שלמה בפני עצמה. הוא מושלם לארוחת צהריים או ערב חורפי. אז למה אתם מחכים? קדימה, לכו להכין!

יתרונות תזונתיים

מרק בשר תימני הוא מקור טוב לחלבון, ברזל, ויטמין B12 וסיבים תזונתיים. הבשר הוא מקור לחלבון, ברזל וויטמין B12, והירקות הם מקור לסיבים תזונתיים.

הערה

המתכון ניתן לשינויים בהתאם להעדפות אישיות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות