מרק גריסים של תומר תומס
מצרכים מרק גריסים :
500 גרם גריסי פנינה שטופים ללא השריה
3-4 שיני שום
מלח
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות מרק עוף (לא חובה)
2 גבעולי סלרי
1 בצל בינוני
1 עגבניה בינונית
1 תפוח אדמה גדול
1 גזר גדול
רבע כוס שמן
2 ליטר מים חמים
אופן הכנה:
1. מחממים את השמן בסיר, בינתיים קוצצים את הבצל לקוביות בינוניות.
2. שמים את הבצל בסיר עם השמן ומטגנים עד למצב שהבצל שקוף.
3. חותכים את הגזר,התפוח אדמה,סלרי לקוביות ומוסיפים לסיר לאחר שהבצל נהיה שקוף. כמוכן גם את העגבניה חותכים לקוביות ושמים בצד.
4. מטגנים את הירקות ומערבבים, מגרדים את השום ומוסיפים לסיר.
5. מוסיפים את גריסי הפנינה לסיר ומערבבים, מוסיפים את המרק עוף(לא חובה ) ,פלפל שחור ואת קוביות העגבניה ומערבבים היטב.
6. מוסיפים 2 ליטר מים חמים,מביאים לרתיחה ומבשלים כ-40-50 דקות עם מכסה מעט פתוח על להבה בינונית.
7. לאחר 20 דקות בודקים את מצב הנוזלים, אם צריך להוסיף עוד חצי ליטר מים חמים .
8. לאחר 40 דקות מאז הרתיחה,בודקים את המרק ואת הטעמים ,מקשטים בפטרוזיליה ואפשר לשים מיץ לימון טרי מלמעלה ומגישים.