דרגו את המתכון
שרה אושרית עמר משתפת אותנו במתכון שלה למרק ירקות מפנק.
- 1/4 כוס אפונה טריה או קפואה
- 1 קישואים
- 2 שיניי שום
- 1 ענף סלרי עם העלים
- 2 תפו"א
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 בטטה מתוקה
- 1/4 כוס חומוס קפוא או חומוס שהושרה כמה שעות קודם
- 2 יחידות גזר גדול
- 0.5 כוס פטרוזליה קצוצה
- 6-7 פרחי ברוקולי
- 1.5 כף מלח
- 0.5 כף פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
אופן ההכנה
- מגררים גס את אחד הגזרים (הוא ישמש לנו לבסיס),קוצצים את הבצל לקוביות קטנות. קוצצים את שום ואת ענף הסלרי. שומרים בצד את העלים של הענף.
- קולפים את כל שאר הירקות, חותכים לקוביות קטנות ומניחים בקערה. קוצצים את הפטרוזליה- חצי ממנה שמים עם הירקות והחצי השני מערבבים עם עלי הסלרי (העלים לא ענף הסלרי) ושומרים בצד.
- שמים בסיר את השמן, הגזר המגורר והבצל ומאדים במשך מספר דקות עד שהגזר מתחיל להזהיב. מערבבים מידי פעם כדי שהגזר לא ידבק לתחתית. מוסיפים את השום ואת ענף הסלרי שקצוצים, ומשיכים לאדות עוד 5 דקות.
- מוסיפים את הירקות הקצוצים, החומוס, האפונה, הברוקולי והפטרוזיליה לסיר, מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות וטיפה מעל קצת.
- מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. כשהמרק מתחיל לרתוח, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים ככה במשך 25-30 דקות.
- מכבים את האש, מוסיפים את עלי הסלרי והפטרוזליה, מתבלים במלח, בכורכום ובפלפל. מכסים את הסיר ומניחים ל-10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
- ***הערות*** אפשר להוסיף איזה ירקות שרוצים- קולורבי, בצלים קטנים, שומר, דלעת, דלורית וכו'. אפשר להוסיף קטניות אחרות שאוהבים. אפשר להוסיף תבלינים שאוהבים- תימין, פלפל אנגלי' עלי דפנה וכו'. ניתן להוסיף לקראת סוף הבישול פסטה או גריסים.
מתכון נוסף למרק ירקות: