מרק כתום כמו במסעדות
תומר תומס משתף אותנו בנתכון מושלם של מרק כתום כמו במסעדות.
מצרכים:
דלורית בינונית
2 בטטות
4 גזרים
1 בצל בינוני
תפוח אדמה קלוף
חתיכה בינונית של גינגר מקולף
שיני שום בהתאם לטעם האישי
100 גרם חמאה
2-3 כפות שמן זית איכותי
חצי כפית אגוז מוסקט
חצי כפית פלפל לבן
כף מלח
מיכל שמנת לבישול
עירית קצוצה
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
מרק כתום מושלם לחורף
מרק כתום חורפי מתכון מושלם
מרק קרם בטטה ועדשים כתומות
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת המתכון:
אופן הכנה:
1. מרסקים את כל הירקות במעבד מזון.
2. מוסיפים את הירקות המרוסקים לסיר ומוסיפים 100 גרם חמאה,2-3 כפות שמן זית ומכסים את הירקות במים.
3. מבשלים את המרק למשך 20 דקות.
4. מוסיפים למרק חצי כפית אגוז מוסקט,חצי כפית של פלפל לבן וכף של מלח מבשלים 5 דקות נוספות ומוסיפים מיכל של שמנת לבישול ומרסקים את המרק בעזרת מוט בלנדר למרקם חלק,מביאים לרתיחה קלה ומגישים, ניתן להוסיף למרק עירית קצוצה לפני הגשה.