חיפוש

מרק כתום מתכון 10 דקות שיהפוך את ערבך לנעים

מרק כתום מתכון 10 דקות שיהפוך את ערבך לנעים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מרק כתום מדהים שמכה לנו בלב

דמיינו את הגוון העז, הצבע הכתום העשיר שממלא את הקערה. אנחנו חשים את החמימות והניחוחות שעוטפים אותנו כמו שמיכה חמה ביום קר. מרק כתום הוא לא סתם עוד מתכון – זהו "פורטו בלב" שלנו, שהוא גם מרגש וגם מזין. הוא יכול להיות פתרון מושלם לארוחה משפחתית, לאירוח או סתם כצלחת בריאות מפנקת באמצע השבוע. ואם בא לכם ללקק את האצבעות, הגעתם למקום הנכון. מרק כתום אורז אותנו בכל מה שקשור בניגודיות של טעמים, אך במקום המוכר כל כך – כמו אצל סבתא – הפעם אנחנו מוסיפים טוויסטים חדשניים שיגרמו לכל הסועדים לרצות עוד! ובינינו, מי לא רוצה מרק מדהים וממכר?

זמן הכנת המתכון: 10 דקות

  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

  • 2 גזרי ענק, קלופים וחתוכים למקטעים
  • 1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1 תפו”א בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 כוסות מים או מרק ירקות (לגרסה משגעת)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כפית כמון (מי שאוהב, שיברר על עצמו)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • קצת שמנת חמוצה לקישוט (אופציונלי)

אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית של המרק, פשוט תצמצמו את השימוש בשמנת החמוצה. המרק עצמו הוא דל פחמימות, ואם תחליפו את הבצל באשכולית צהובה, תראו תוצאה מדהימה וטעימה גם כן!

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שהכנו את כל הרכיבים – ניגש לשלב ההכנה. כאשר אתם מכינים מרק כתום, חשוב לדעת שהזמן שלכם יוקדש לאהבה. אז בואו נתחיל:

  1. חם את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. הוסיפו את הבצל והקפיצו אותו עד שיהיה שקוף וזהוב.
  3. הוסיפו את הגזר, הבטטה ותפו”א וערבבו היטב.
  4. תנו להם להתבשל במשך 3-4 דקות, עד שהם יקבלו צבע יפה.
  5. שפכו את המים או את מרק הירקות לסיר, והביאו לרתיחה.
  6. נמכו את החום ומבשלים עם מכסה במשך כ-15 דקות, עד שהירקות רכים.
  7. כשהמרק מתבשל, הוסיפו את הכמון, מלח, פלפל ומיץ הלימון.
  8. השאירו למרק להתבשל עוד 2-3 דקות.
  9. השתמשו בבלנדר מוט כדי לטחון את המרק עד שהתערובת חלקה.
  10. הגישו עם קישוט של שמנת חמוצה אם תרצו, ותחושה נימוחה שעוברת מכל טיפה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

לא חייבים להסתפק בגרסה הבסיסית. אפשר לשדרג את המרק שלנו בזמן ההכנה ואפילו לאחר מכן. למשל, אפשר להוסיף חצי כוס גרגרי חומוס, שקדים קלויים קצוצים, או תוספת של רוטב חריף עבור חובבי החריף. ואם אתם רוצים להוסיף בריאות? הוסיפו קצת תרד בסוף הבישול, זהו תוספת מדהימה.

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם הירקות מבושלים?
כשזה מגיע למרק כתום, יש לוודא שהירקות רכים לחלוטין, והרכות מתקבלת בד"כ לאחר בישול של כ-15 דקות.

האם אפשר להחליף את הבטטה בסוג אחר של ירקות?
בטח! ניתן להשתמש גם בכוסמת, דלעת, או אפילו קישואים – כל מה שמתאים לכם!

מדוע כדאי להשתמש במיץ לימון?
מיץ הלימון מוסיף חומציות ומשפר את הטעמים של המרק. הוא יכול להיות מסתר, אך תרגישו מיד את ההבדל.

האם ניתן להקפיא את המרק?
כמובן! אפשר לשמור את המרק במקפיא למשך כ-3 חודשים. רק חשוב להניח לו להתקרר לפני ההקפאה.

איך אני יכול להוסיף עוד חלבון למרק?
אפשר להוסיף חזה עוף קצוץ או גרגרי חומוס, וכך להפוך את המרק לארוחה מלאה יותר.

האם אפשר להכין את המרק בתנור?
אפשר! אחרי שהוספתם את כל החומרים לסיר, תוכלו להעביר הכל לתבנית ולבשל בתנור בחום של 180 מעלות במשך 30-35 דקות.

איך מבשלים מרק בריא יותר?
השתמשו במרק ירקות במקום במים, הוסיפו יותר ירקות עלים כמו תרד או קייל, וכך תעשו מרק בריא ומזין.

מה לעשות אם המרק יוצא מימי?
אם המרק יצא דליל, אתם יכולים להוסיף אליו מעט קורנפלור מומס או לשים בו יותר ירקות.

האם ניתן להוסיף תבלינים נוספים למרק?
בהחלט! תבלינים כמו קינמון, שטעמו מעודן ויכול לתת למרק עוד טוויסט מעניין.

מדוע כדאי להכין מרק כתום בחורף?
המרק מסייע לחמם אותנו בימים הקרים, והוא מצוין כמניע למערכת החיסון בזכות הוויטמינים שבירקות.

אם אתם מתלהבים מהמרק המדהים הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. תנו להם לחוות את הטעמים הנפלאים והחמימים, כי מגיע גם להם ליהנות מהמעבר המושלם בין קיץ לחורף!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות