מרק לראש השנה מתכון מעלף
סמדר יפרח משתפת אותנו במתכון מעלף של מרק לראש השנה.
מצרכים:
כ-500 גרם בשר
1 קופסת חומוס
3 גבעולי סלרי
1/2 דלעת
2 בטטות
1 כפית קינמון
1/2 כפית כורכום
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן/שחור
1 צרור כוסברה
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
מרק לקוסקוס המתכון הכי מוצלח והכי טעים
סלט עדשים ורימונים מיוחד לראש השנה
מרק כתום כמו במסעדות
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
לבשל את הבשר עם מים כשעתיים ולשמור את המים של הבשר, לבשל כ-10 דקות את גרגירי החומוס כדי שיהיה קל לקלף את הקליפה, לשים בסיר על הגז את הבצל, בלי שמן, יש שמן מהבשר, להוסיף מעט ממי הבשר ולטגן, להוסיף סלרי, דלעת, בטטה וגרגירי חומוס, להוסיף את מי הבשר, ולהוסיף מים כ-3/4 מגובה הסיר, להביא לרתיחה, להוסיף את התבלינים, לטעום ולתקן תיבול אם צריך, להוסיף כוסברה ואת הבשר ולבשל עוד כחצי שעה.