חיפוש

מרק מינסטרונה איטלקי אמיתי- חמימות של בית בקערה אחת!

מרק מינסטרונה איטלקי אותנטי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

איזה מזל שנפלתם על המתכון הזה! כי אם יש משהו שיכול להפוך יום קר וגשום לחגיגה של טעמים וניחוחות, זה מרק מינסטרונה איטלקי אמיתי. ואני אגלה לכם סוד – המתכון הזה הוא המתנה הכי טובה שקיבלתי אי פעם מסבתא שלי, שגדלה בכפר קטן ליד רומא. עכשיו אתם הולכים לקבל אותו!

זמן הכנה של מרק מינסטרונה מפנק

  • זמן הכנה פעיל: 20 דקות בערך
  • זמן בישול: כשעה
  • רמת קושי: קלה
  • מתאים ל-6-8 סועדים מאושרים

המינסטרונה הוא אחד המרקים הכי אהובים ומפורסמים באיטליה, במיוחד באזור הצפון. השם שלו בא מהמילה "minestrare" שפירושה "להגיש" – כי מדובר במרק עשיר ומשביע שיכול להוות ארוחה שלמה. הקסם שלו טמון בשילוב של ירקות טריים, קטניות ופסטה או אורז שנותנים מרקם מגוון ומעניין.

אבל אתם יודעים מה הופך את המינסטרונה לייחודי? זה שבעצם אין לו מתכון אחיד! כל אזור, עיר ואפילו בית באיטליה מכינים אותו בגרסה קצת שונה. למישהו חשוב יותר הצבע, למישהו אחר המרקם או הבשר. ואני אומרת – ככה בדיוק צריך להיות! כי אוכל אמיתי הוא אישי, הוא מדבר מהלב והידיים של מי שמכין אותו.

הרכיבים לסיר מינסטרונה מושלם

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 2 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 תפוח אדמה בינוני מקולף וחתוך לקוביות
  • קופסת שעועית לבנה מסוננת ושטופה (או כוס שעועית יבשה שהושרתה במים ובושלה עד לריכוך)
  • 1 כוס אפונה קפואה או טרייה
  • 1/2 כרוב לבן בינוני פרוס דק
  • קופסת עגבניות מרוסקות (400 גר')
  • 1.5 ליטר מרק ירקות (אפשר להשתמש באבקת מרק מומסת במים)
  • 100 גרם פסטה (רצוי בצורות קטנות כמו פארפאלה, קונקיליה או צדפים)
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
  • גבעול רוזמרין טרי
  • 2 עלי דפנה
  • 1/2 כוס בזיליקום טרי קצוץ גס להגשה
  • פרמזן מגורר להגשה (למי שמעדיף גרסה טבעונית אפשר להחליף בגבינת שקדים או שמרים מופחתת)

עכשיו שאספנו את כל הרכיבים הנפלאים האלה, בואו נתחיל לבשל! אבל לפני זה, כמה טיפים חשובים שלמדתי עם השנים:

  • תמיד תבחרו בירקות הכי טריים ועונתיים שתוכלו למצוא. הטעם של המרק תלוי בעיקר בהם!
  • אם אתם שומרים קליפות של גבינת פרמזן, זה הזמן להשתמש בהן! הכניסו אותן לסיר והן יוסיפו מימד מדהים לטעם הכללי.
  • ולפני הכל – בשלו עם שמחה ואהבה! הידיים והלב שלכם יכולים להפוך את המרק הזה ממעולה להיסטרי.

שלבי ההכנה של מרק מינסטרונה אגדי

חברים, זהו זה! הולכים להכין את המרק האיטלקי הכי טעים בעולם בכמה צעדים פשוטים. תאמינו לי, אחרי שתכינו אותו פעם אחת, תרצו לחזור על זה שוב ושוב. אז קדימה, לעבודה!

  1. בסיר גדול, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
  2. מוסיפים לסיר את הגזרים, הקישואים, תפוחי האדמה, השעועית, הכרוב, העגבניות ומערבבים היטב.
  3. יוצקים את מרק הירקות ומוסיפים את עלי הדפנה וגבעול הרוזמרין.
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כחצי שעה או עד שהירקות התרככו אבל עדיין לא נמסים לגמרי.
  5. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עוד כ-10 דקות או לפי הוראות האריזה, עד שהפסטה רכה אל דנטה.
  6. מסירים מהאש, מוציאים את עלי הדפנה והרוזמרין. מתקנים תיבול במלח ופלפל לפי הטעם.
  7. מגישים חם עם בזיליקום ופרמזן טרי מעל ופרוסות לחם קלוי שחיים לצד.

עכשיו תגידו לי – למי לא מתחשק עכשיו קערה מהבילה של המרק הממכר הזה? ריח הירקות והתבלינים עולה כבר מהסיר, והטעם… זה פשוט משהו מושלם בפשטותו.

עוד כמה רעיונות מנצחים לשדרוג המינסטרונה

אתם יודעים מה אני הכי אוהבת במרק הזה? שאפשר לתת לו כל פעם טוויסט אחר! משהו שיעיר את החך ויפתיע מחדש. אספתי לכם כמה שדרוגים שוברי שגרה:

  • הגישו לצד המרק קערית עם פסטו ביתי – זה השילוב האולטימטיבי! תערבבו בזיליקום, שמן זית, אגוזי מלך ופרמזן בבלנדר וקיבלתם תוספת מדהימה.
  • קלו בתנור קרוטונים משום וטבלו אותם במרק. למרקם מושלם של פריכות ורכות בו זמנית.
  • רוצים קרמיות יוקרתית? הניחו ביצה רכה מעל המרק לפני ההגשה והתענגו על החלמון הסמיך שיציף אותו.
  • בסוף הבישול זרקו לסיר קלח תרד או עלי מנגולד טריים – צבע וטעם מושלמים!
  • ואם בא לכם להתפנק בענק – כף גבינה טרייה כמו מסקרפונה או ריקוטה מעל המרק תקפיץ את החוויה לשמיים!

שאלות ותשובות על המינסטרונה האיטלקי האהוב

למי בעצם מיוחס המתכון המקורי של המרק?

כמו המון קלאסיקות איטלקיות, קשה לשייך את המינסטרונה למקור או אדם ספציפי. המרק הזה הוא פרי התפתחות של מסורות אזוריות לאורך מאות שנים. כל מחוז ומשפחה תרמו לו נופך ייחודי. אבל אולי זה הקסם שלו – שאין דרך אחת נכונה להכינו!

איך אני מתאים את המרק לילדים הקטנים שלי?

אם אתם רוצים שהקטנטנים ישתפו פעולה, תנו להם להשתתף בתהליך! שיבחרו את צורת הפסטה, יעזרו בחיתוך הירקות או יטעמו לפני התיבול הסופי. ככה הם יתחברו לטעמים החדשים דרך החוויה המשותפת.

מה עושים עם שאריות המרק?

חדשות טובות – המינסטרונה רק משתבח עם הזמן! אפשר לשמור אותו במקרר עד 3 ימים או להקפיא בקופסאות אישיות. ככה תמיד יהיה לכם אוכל מוכן וטעים להפשרה מהירה.

אילו תחליפים אפשר למצוא לירקות שבמתכון?

זו כל היופי של המינסטרונה – הוא מתכוונן לירקות העונתיים והזמינים לכם! תחשבו על השמירה על המאזן – קשים מול רכים, ירוקים מול כתומים. העיקר תמיד לבחור את מה שיפה וטרי באותו הרגע.

איך אפשר לדלל מרק סמיך מדי?

אין מה לחשוש, קורה לכולם! פשוט תוסיפו לאט לאט עוד נוזלים – מים, ציר ירקות או אפילו יין לבן עדין. תערבבו היטב ותבדקו את המרקם, עד שמצאתם את האיזון המושלם עבורכם.

חברים יקרים, נראה לי שאתם יכולים כבר להריח ולטעום את המינסטרונה המופלא הזה! אני מבטיחה לכם שברגע שתכינו אותו, הוא יהפוך לחלק בלתי נפרד מהתפריט המשפחתי שלכם. כי מה יכול להיות יותר מנחם ומחבר מאשר קערה מהבילה של מרק ביתי?

אל תשמרו את המתכון המדהים הזה לעצמכם – שתפו אותו עם כל מי שאתם אוהבים! קחו את ההורים, הילדים, השכנים וחברים הכי טובים למסע קולינרי בלב איטליה. יש מצב טוב שדרך הבישולים והאכילה המשותפת, תגלו עוד קצת על עצמכם ועל היקרים לכם.

אז אני מרימה כוס (של יין אדום, כמובן!) לחיים, לשמחה ולעוד הרבה מינסטרונה! כמו שאומרים באיטלקית – "Buon appetito"! או בעברית – בתיאבון, מכל הלב שלי!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות