אילנית בניזרי משתפת אותנו במתכון שלה למרק עדשים מרוקאי או בשמו המקורי מרק חרירה
מצרכים:
כוס חומוס לאחר השריה ומורתח (ניתן להשתמש בחומוס קפוא או מקופסת שימורים)
3 עגבניות מגורדות
כוס עדשים חומות או עדשים ירוקות (לפני תחילת הבישול,להרתיח ולסנן)
2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן
2 כפות קמח
חופן איטריות דקות
מיץ לימון מחצי לימון
חצי כוס מים קרים
צרור פטרוזליה
4 גבעולי כרפס קצוצים דק כולל עלים
צרור כוסברה
כף כורכום
1.5 ליטר מים רותחים
2 כפות מרק עוף
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף,מוסיפים את הכורכום,עגבניות,חומוס,המים הרותחים,מרק עוף,פלפל שחור ומלח.
2. ממשיכים להוסיף את שאר המצרכים חוץ מהלימון והקמח ומבשלים למשך שעה על להבה בינונית,יש לערבב מדי פעם..
3. מוסיפים למרק את האיטריות ומבשלים למשך 5 דקות נוספות.
4. בקערה מערבבים את הקמח והמים ומערבבים היטב שלא ישארו גושים,מוסיפים למרק בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד.
5. מוסיפים את המיץ לימון למרק ומכבים.
יש אפשרות להוסף בשר מספר 8 למרק,הבשר צריך להיות מורתח למשך שעתיים עם פלפל אנגלי,עלה דפנה ובצל אחד שלם. לאחר בישול הבשר במשך שעתיים אפשר לשמור את הנוזלים ולהשתמש בהם בתור ציר למרק ומעבירים את הבשר להתקרר במשך כמה שעות ואז פורסים לקוביות.את הבשר מוסיפים בתחילת הבישול של המרק ביחד עם שאר המרכיבים.