דרגו את המתכון
סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון של מרק עדשים ירוקות בקלי קלות.
אז מה בעצם צריכים בכדי להכין מרק עדשים ירוקות בקלי קלות?
- 2 כוסות עדשים ירוקות שהושרו במים כשעה ונשטפו
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 2 גבעולי סלרי קצוצים כולל העלים
- 1 גזר גדול מגורד בפומפיה הגסה או חתוך לקוביות קטנות
- 6-8 כוסות מים רותחים
- 3 כפות שמן זית
- חצי כפית מלח
- רבע כפית פלפל לבן
- חצי כפית כורכום
- חצי כף מרק עוף
- חצי כפית גדושה כמון
אופן הכנה של מרק עדשים ירוקות בקלי קלות:
- מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן זית עד לשקיפות.
- מוסיפים את הסלרי וממשכים לטגן עוד דקה.
- מוסיפים את הגזר המגורד או הקוביות ואת השום הקצוץ ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את העדשים ואת כל התבלינים ומערבבים.
- מוסיפים מים חמים ומביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מנמיכים את האש ומבשלים בערך כ-50 דקות עד שהעדשים רכות.