מרק קניידלך של סבתא אסתר עם טאץ מרוקאי
אז איך הגיע קניידלך למשפחה מרוקאית והאם הוא דומה למקור?
הכל התחיל שאבי ,עלה לבדו ממרוקו לארץ ישראל בשנת 1952 בהיותו בן 13.
מיד עם הגיעו לארץ,קיבל מגורים בקיבוץ שעיקר התושבים היו בו אשכנזים,
והאוכל שהיה מוגש בחדר האוכל בקיבוץ היה מותאם לתושבי המקום,
כך נחשף אבי למגוון מאכלים שלא הכיר מהבית כגון קניידלך וכבד קצוץ ועוד רבים אחרים ואהב את טעמם.
באחד הימים ניגש אבי לטבחית בחדר האוכל וביקש ממנה את המתכון לקניידלך והיא נתנה לו את המתכון שלה.
ברבות הימים אבי התחתן עם אמי,פסח הגיע ואבי חשק באותם כדורי קניידלך שהגישו בקיבוץ.
הוא נתן לאמי את המתכון, אך אמי החליטה שיש לשנות את המתכון ולתת לו טאץ אישי,השינויים העיקריים היו:
היא הוסיפה פלפל לבן לתערובת,היא עשתה אותם יותר דחוסים(בזמן שהמקוריים אוורירים יותר),
ובישלה אותם בתוך מרק פולים ולא במרק המסורתי.מסתבר שהניסוי במטבח נורא הצליח ואבי אהב את התוצאה.
וכך במשך כל ילדותי בכל פסח אכלנו מרק פולים עם קניידלך ולא חשוב כמה כדורים אמי הייתה מכינה,זה תמיד היה נגמר.
באחת הפעמים סבתי המרוקאית התארחה אצלנו וסירבה לטעום מהקציצות מאחר שחשבה שמדובר בחמץ 🙂
תנסו ותכתבו בתגובות איך יצא וחייב להזהיר, זה ממכר ,תכפילו כמויות , כי לא חשוב כמה תכינו,בסוף לא ישאר כלום.
חג שמח חברים וחברות יקרים.
מתכון להכנת מרק קניידלך של סבתא אסתר:
4 כוסות קמח מצה (חבילה של 500 גרם)
4 כוסות מים רותחים
1 בצל קצוץ
4 ביצים
קורט קינמון
מעט פלפל לבן
קורט מרק עוף
קורט מלח
אןפן הכנה:
1. בקערה שמים את הקמח מצה ושופכים לתוך הקערה את המים החמים וממתינים עד שהמים נספגים לגמרי.
2. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב ידני ובמקביל מוסיפים את התבלינים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מכסים את התערובת ונותנים לה לנוח במשך רבע שעה.
4. מתחילים בהכנת מרק הפולים או מרק ירקות או מרק צלול וכאשר המרק מוכן(בודקים על ידי טעימה של הפולים שהם רכים) מביאים לרתיחה ואז שמים את כדורי הקניידלך ומבשלים עד אשר הקניידלך מבושל בערך 10 דקות בישול(בודקים במרכז הקניידלך אם יש צבע חום כהה אז ממשיכים בבישול)
מצרכים להכנת מרק פולים מתכון של סבתא אסתר:
חצי קילו פולים ירוקים ללא קליפה חיצונית וללא קליפה פנימית
1-2 גזרים
1 בצל קצוץ
1 קישוא חתוך לקוביות
1 גבעול כרפס חתוך לקוביות
חופן כוסברה קצוצה
חופן מרק עוף
קורט פלפל לבן
מלח לפי טעם
אופן הכנה:
1. שמים את כל ירקות בסיר מוסיפים מים עד לגובה הסיר ואת התבלינים והכוסברה,מבשלים במשך 40 דקות.
2. לאחר 40 דקות בודקית שהפולים מוכנים ע"י טעימה ,בודקים שהפול התרכך.
3. מוסיפים מים חמים לסיר עד לגובה 3/4 מהסיר(מאחר והקניידלך סופגים נוזלים) ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים את הקניידלך ומבשלים במשך 20 דקות ואז בודקים שהקניידלך מוכן(חוצים לחצי ובודקים שאין צבע חום כהה במרכז הקניידלך.