מרק קרם כרישה ותפוחי אדמה
מרק קרמי ונפלא שניתן להכין אותו בגירסה חלבית/פרווה
המצרכים ל8 מנות:
4 כפות שמן/ חמאה
2 בצלים קצוצים
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
4 כרישות גדולות שטופות חתוכות לפרוסות
מלח ופלפל לפי הטעם
8 כוסות מים רותחים
כף גדושה אבקת מרק עוף (למי שנמנע – אפשר להחליף בציר עוף/ירקות)
½ כוס שמנת לבישול/ קרם קוקוס/חלב (לא חובה )
1/4 כוס עירית טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
מאדים את הבצל בסיר גדול בשמן/בחמאה עד שהופך שקוף. מוסיפים את הכרישה ומבשלים תוך כדי ערבוב כ5 ד'. מוסיפים את תפוחי האדמה, מים, אבקת מרק עוף, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה כ20-30 ד'. לאחר שתפוחי האדמה התרככו, מכבים את האש וטוחנים את המרק באמצעות מוט בלנדר ידני (למי שאין אפשר במעבד מזון) עד לקבלת מרקם חלק. מחזירים את הסיר על אש נמוכה ומוסיפים את השמנת/החלב/קרם הקוקוס (למי שרוצה מרקם משי עשיר) מתקנים תיבול מלח ופלפל ומבשלים כ3 דק נוספות. מגישים חם ומפזרים מעל עירית קצוצה.
בתיאבון.