מרק שעועית
הפעם משהו קצת אישי,
כבר כמעט 3 שנים שאני מעלה כאן בכל יום מתכונים,
ובדרך קבע אני לא מביע דעה אישית על אותו מאכל,
לאורך השנים הבנתי שמה שאני אוהב זה לא בהכרח מה שאחרים אוהבים ולכל אחד יש את החיך שטופח במשך השנים ממאכלים שאכל במהלך חייו.
אך הפעם לא יכולתי להשאר אדיש ואני חושף בפניכם את המאכל שליווה את ילדותי,מרק שעועית.
בילדות בתום יום הלימודים היינו חוזרים הביתה ותמיד חיכתה לנו ארוחה חמה שהוכנה ע"י אמי,יאמר לזכותה שהיא כל הזמן טרחה וחיפשה מתכונים חדשים,כל הזמן ניסתה לחדש ע"י קריאה של ספרים ומגזינים שונים. אבל בכל זאת היו כמה מאכלים שהיו בחזקת צאן ברזל בבית,כאלה שבכל פעם שחזרת,רצית שיככבו בצלחת שלך.
ואחד מהם היה המרק השעועית הזה,צלחת של אוכל מנחם ובדיוק מה שהייתי צריך לאחר יום לימודים ארוך ובאופן קבוע הייתי מבקש תוספת ומתענג על כל כף.
אז עכשיו שמתחיל להיות קר בחוץ,הפשילו שרוולים והכינו את מרק השעועית של אמי וספרו לי איך הייתה החוויה.
יום מקסים לכולם ושוב המון תודה על הפרגון לאורך השנים❤️️❤️️❤️️
ותודה מיוחדת לאמי שטרחה ובישלה עבורנו במשך כל השנים❤️️❤️️❤️️
המצרכים ל8 מנות
500 גרם שעועית לבנה שהושרתה לילה במים
1 בצל גדול קצוץ
4 כפות שמן
2 שיני שום טריות כתושות
2 גבעולי סלרי
5 עגבניות קלופות ומגורדות (ללא הזרעים)
רבע כפית סוכר
8 כוסות מים
כף פפריקה
כפית כמון
2 עלי דפנה (לא חובה – למי שאוהב)
כף גדושה אבקת מרק עוף (לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם
כף קמח
אופן ההכנה:
לאחר שהשעועית הלבנה הושרתה לילה שלם בסיר עם הרבה מים – מסננים את המים. בסיר גדול מחממים את השמן עם הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ואת העגבניות המגורדות , מים, תבלינים (בלי המלח – משום שיגרום לשעועית מעט להתקשות ולכן מומלץ להוסיף בסוף הבישול. אבקת מרק העוף תוסיף מליחות), סוכר, עלי דפנה ואת גבעולי הסלרי שלמים (בתום הבישול יש להוציא אותם שלמים מן המרק – הם רק יתנו טעם למרק).
מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי (לבדוק רק לאחר שעה וחצי אם השעועית התרככה ואם לא – להמשיך בישול). לאחר מכן טועמים ומתקנים תיבול – מוסיפים מלח. לוקחים 3 כפות מהמים של המרק ומוסיפים לו כף קמח, מערבבים היטב ומוסיפים למרק תוך כדי בחישה. הקמח המהול במים יתן למרק סמיכות. מוציאים את גבעולי הסלרי ועלי הדפנה. מגישים חם.
בתיאבון.
2 Responses
תודה על כל התפריטים, מגוון כל כך עשיר וכתוב בצורה כל כך ברורה שזו פשוט חוויה,תודה רבה
תודה לך נחמה