רוצים להכין עוגיות בראוניז ללא גלוטן, שמתאימות לצליאקים, לפסח ובכלל – לכל מי שרוצה להפחית או להימנע מגלוטן בחייו?
אז יש לנו מתכון בדיוק כזה!
מתכון לבראוניז בלי גלוטן – יותר בריא, יותר טעים!
בראוניז ללא גלוטן מציעים את אותו פינוק עשיר ושוקולדי כמו עמיתיהם המסורתיים, אך הם מושלמים עבור אלו הנמנעים מגלוטן.
המתכון הזה מבטיח שכולם יוכלו ליהנות מהמרקם הצפוף והפושטי ומטעם השוקולד העמוק שהופכים את הבראוניז לקינוח אהוב בעולם. על ידי שימוש בקמח ללא גלוטן, הבראוניז האלה משיגים מבנה מענג וטוב נמס בפה, מה שמוכיח שהגבלות תזונתיות לא חייבות להתפשר על הטעם או המרקם. בואו נאפה מנה של הפינוקים שאי אפשר לעמוד בפניהם שבטוח ייעלמו תוך זמן קצר.
איך להכין בראוניז ללא גלוטן – הרכיבים
- 200 גרם שוקולד מריר (לפחות 70% קקאו)
- 150 גרם חמאה ללא מלח
- 3 ביצים גדולות
- 200 גרם סוכר מגורען
- 1 כפית תמצית וניל
- 50 גרם קמח לכל מטרה ללא גלוטן
- 30 גרם אבקת קקאו
- 1/2 כפית מלח
- אופציונלי: 100 גרם אגוזי מלך או פקאן קצוצים
שלבי הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית אפייה מרובעת בגודל 20 ס"מ בנייר אפייה.
- ממיסים יחד את השוקולד והחמאה בקערה חסינת חום מעל סיר מים רותחים (או במיקרוגל בהתפרצויות של 30 שניות, תוך ערבוב בין לבין).
- בקערה גדולה, טורפים את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה ומסמיכה מעט.
- מערבבים את תערובת השוקולד המומס לתוך תערובת הביצים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מנפים את הקמח נטול הגלוטן, אבקת הקקאו והמלח לתוך תערובת השוקולד. מקפלים בעדינות רק עד לאיחוד.
- אם משתמשים, מקפלים פנימה את אגוזי המלך או הפקאן הקצוצים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה המוכנה, מחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
- אופים 20-25 דקות, או עד שהחלק העליון מתייצב וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים.
- מניחים לבראוניז להתקרר לגמרי בתבנית על רשת.
- לאחר שהתקררו, מרימים את הבראוניז בעזרת נייר הפרגמנט, חותכים לריבועים ומגישים.
הבראוניז נטולי הגלוטן הללו הם עדות לכך שכולם יכולים ליהנות מההנאות הפשוטות של קינוח ביתי, ללא קשר להגבלות תזונתיות. עם המרכז העשיר והמטופש והחלק העליון המתפצפץ שלהם, הם הפינוק המושלם לאוהבי השוקולד, ומבטיחים סיפוק בכל ביס.