חיפוש

מתכון בריסקט מעושן על האש

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון בריסקט מעושן על האש

אה, הקסם של חזה על האש! דמיינו את זה: לוח בשר משויש להפליא, מתובל לשלמות, מתבשל באיטיות על גחלים זוהרות, מחדיר לכל ביס טעם עשיר ומעושן. המתכון הזה הוא חגיגה של מסורת, החוזרת לימים שבהם אנשים היו מתאספים סביב בור האש לשעות של אושר מתבשל באיטיות. בין אם אתם מארחים ברביקיו בחצר האחורית או פשוט משתוקקים לאוכל מנחם דשן, מתכון החזה הזה בטוח יספק.

לבריסקט שורשים עמוקים בתרבות הברביקיו, במיוחד בטקסס, שם היא למעשה דת. זהו נתח בשר קשוח שמרוויח מבישול נמוך ואיטי, מה שהופך אותו לאידיאלי להכנת בור אש או מעשנת. שיטת בישול זו מתוארכת לתקופות קדומות כאשר אבותינו גילו את הקסם של צלייה איטית של נתחי בשר קשים על להבה פתוחה. כיום, זוהי מסורת אהובה המוקפת על ידי פיטמאסטרים וטבחים ביתיים כאחד.

רכיבים:

  • חזה בקר שלם 1 (בערך 5-6 ק"ג), קצוץ מעודפי שומן

לשפשוף היבש:

  • 4 כפות מלח כשר
  • 2 כפות פלפל שחור גרוס טרי
  • 2 כפות פפריקה מעושנת
  • 1 כף אבקת שום
  • 1 כף אבקת בצל
  • 1 כף סוכר חום

לרוטב:

  • 1 כוס מרק בקר
  • ½ כוס חומץ תפוחים
  • 2 כפות רוטב ווסטרשייר
  • 1 כף רוטב חריף (לא חובה לקצת בעיטה)
  • גושי עץ או שבבים לעישון (היקורי, מסקיט או אלון עובדים היטב)

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או למי שמחפש אפשרויות חלופיות, תוכלו להתאים את המתכון בקלות על ידי שימוש בתחליף מלח כשר והבטחת שכל שאר המרכיבים עומדים בהנחיות התזונתיות הכשרות. בנוסף, אתה יכול להתנסות עם זני עץ שונים לעישון כדי להתאים אישית את פרופיל הטעם לטעמך.

יתרונות תזונתיים:

  • בריסקט הוא מעצמת חלבון, עמוסה בחומרים מזינים חיוניים כמו ברזל, אבץ וויטמינים מקבוצת B. 
  • למרות שזה לא נתח הבשר הרזה ביותר, תהליך הבישול האיטי עוזר לפזר חלק מהשומן, מה שהופך אותו לאפשרות טעימה ומשביעה. 
  • בנוסף, השפשוף היבש מוסיף שכבות של טעם מבלי לצבור קלוריות נוספות או נתרן.

כמות: המתכון הזה מושלם להאכלת קהל רעב במפגש הבא שלכם. עם חזה גדול, אתה יכול לשרת בקלות 10-12 אנשים, מה שהופך אותו נהדר עבור ברביקיו בחצר האחורית, דלתות אחוריות או ארוחות ערב משפחתיות.

זמן הכנה: הכנה ובישול של החזה הזה הם מלאכת אהבה, אז הקדישו יום שלם לתהליך. מקצץ ותיבול ועד לבישול איטי מעל האש, תכנן לפחות 8-10 שעות בישול.

רמת קושי: המתכון הזה נופל איפשהו בין בינוני לקשה בסולם הקושי. בעוד שהמרכיבים והטכניקות פשוטים יחסית, השגת חזה רך וטעים דורש סבלנות ותשומת לב לפרטים. אבל אל תתנו לזה להפחיד אתכם! עם קצת תרגול וכמה טיפים ממאסטרים ותיקים, אתה תהיה מקצוען בריסקט תוך זמן קצר.

טיפים לשיפור:

  • השקיעו במדחום בשר איכותי כדי להבטיח שהחזה שלכם יגיע לטמפרטורה הפנימית המושלמת לרכות נמס בפה (בסביבות 93 מעלות צלזיוס).
  • אל תמהר את התהליך! נמוך ואיטי זה שם המשחק בכל מה שקשור לבריסקט, אז עמוד בפיתוי להגביר את החום.
  • תן לחזה שלך לנוח לפחות 30 דקות לפני החיתוך כדי לאפשר למיצים להתפזר מחדש, ולהבטיח שכל ביס יהיה עסיסי וטעים.
  • התנסה עם רטבים יבשים ורטבים שונים כדי למצוא את שילוב הטעמים המושלם שלך. אל תפחד להיות יצירתי!
  • לבסוף, אל תשכחו ליהנות מהתהליך. בישול חזה על האש עוסק בחוויה לא פחות מאשר בתוצאה הסופית. אז קחו משקה קר, אספו את החברים והמשפחה שלכם, והתענגו על כל רגע מההרפתקה הקולינרית הטעימה הזו.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות