5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון הבורקס המסורתי של אמא

בורקס, חבילות המאפים הקטנות והמענגות האלה מלאות בכל טוב מלוח, היו עיקר במשפחתי במשך דורות. המתכון הזה, שהועבר מאמא שלי, מגיע מלב הים התיכון, שבו ניחוח של מאפה מתקלף ומילויים מלאי טעם נופף בשווקים שוקקים. מקורם בקהילות היהודיות הספרדיות, בורקות מצאו את דרכם לאינספור בתים ולבבות ברחבי העולם.

מתכון זה מניב אצווה של בורקס טעים מושלם לחלוקה עם בני משפחה וחברים. בין אם מוגשים כחטיף מנחם, מתאבן דשן, או אפילו ארוחה קלה, המאפים הזהובים האלה אף פעם לא מצליחים להרשים. עמוסים במרכיבים בריאים ומפוצצים בטעם, הם בטוח יהפכו לאהובים גם במטבח שלך.

רכיבים:

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות יש לוודא שכל המרכיבים, כולל בצק העלים, יהיו בעלי כשרות. בנוסף, שקול להשתמש בחלופות שאינן חלביות כגון טופו או גבינה טבעונית למילוי כדי להתאים להעדפות תזונתיות.

יתרונות תזונתיים:

מספר מנות: מתכון זה מכין כ-12 בורקות.

זמן הכנה: כ-30 דקות, לא כולל כל זמן הדרוש להכנת בצק עלים תוצרת בית.

רמת קושי: קל עד בינוני. בעוד שהכנת המילוי והרכבת הבורקס פשוטים, עבודה עם בצק עלים עשויה לדרוש קצת תרגול למתחילים.

טיפים לשיפור ושיטות בישול:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות