דרגו את המתכון

מתכון זיווה שוקולד מתוקה וקריספית

היכרות עם מאפה שוקולד זיוה המענג, תענוג דקדנטי שיגרה את בלוטות הטעם שלך וישאיר אותך עם חשק לעוד! למאפה המעודן הזה שורשים במסורת העשירה של האפייה האירופית, שבה מועלת אמנות הכנת המאפים לרמה נעלה.

עוצב במקור על ידי השפים המוכשרים של וינה, אוסטריה, מאפה השוקולד זיווה הוא יצירת מופת אמיתית של פינוק. מקורו במאה ה-19, כאשר אופים אוסטרים ביקשו ליצור קינוח שיתפוס את תמצית השוקולד במלוא הדרו. התוצאה? קונדיטוריה שמימית המחדדת את החלקות הקטיפתית של השוקולד עם הפריכות העדינה של המאפה, ויוצרת סימפוניה של טעמים שמרקדים על החך.

רכיבים:

הוראות שלב אחר שלב:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, אבקת הסוכר וקורט מלח. מוסיפים את החמאה הקרה וחתוכת קוביות ומשפשפים אותה בעזרת קצות האצבעות לתוך תערובת הקמח עד שהיא מזכירה פירורי לחם גס.
  3. בקערה קטנה טורפים יחד את החלמון והמים הקרים. מוסיפים את התערובת הזו בהדרגה לתערובת הקמח תוך כדי ערבוב עם מזלג עד שהבצק מתאחד.
  4. הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים אותו בעדינות עד לקבלת תערובת חלקה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות להתמצקות.
  5. בזמן שהבצק מתקרר, מכינים את מלית השוקולד. בקערה חסינת חום, מערבבים את השוקולד המריר הקצוץ, השמנת הכבדה ותמצית הוניל. מניחים את הקערה מעל סיר מים רותחים (סיר כפול) ומערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה. מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר מעט.
  6. לאחר שהבצק התקרר, מרדדים אותו על משטח מקומח קלות לעובי של כ-3 מ"מ (1/8 אינץ'). השתמשו בחותכן עוגיות עגול או בכוס כדי לגזור עיגולים של בצק.
  7. מניחים כף ממלית השוקולד במרכז כל עיגול בצק. מקפלים את הבצק על המילוי לצורת חצי ירח ואוטמים את השוליים על ידי כיווץ בעזרת מזלג.
  8. מעבירים את המאפים הממולאים לתבנית האפייה המוכנה ואופים בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות, או עד להזהבה.
  9. לאחר האפייה, מוציאים את המאפים מהתנור ונותנים להם להתקרר על רשת. לפדר באבקת סוכר לפני ההגשה.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, הקפידו שכל המרכיבים יהיו כשרים, ותוכלו להחליף את השמנת הכבדה בשמנת שאינה חלבית כדי להפוך אותו לפרווה.

אתה יכול להתאים אישית את המילוי על ידי הוספת אגוזים קצוצים, פירות יבשים, או אפילו רמז של גרידת תפוז לתוספת טעם.

התנסו בסוגים שונים של שוקולד למילוי, כמו שוקולד חלב או לבן, כדי ליצור וריאציות ייחודיות של המאפה הזה.

יתרונות תזונתיים:

כמות, זמן הכנה ורמת קושי: מתכון זה מניב כ-12 מנות ולוקח כשעה להכנה ואפייה. מבחינת קושי, הייתי מדרג אותו כבינוני, מושלם עבור אופים ביתיים הרפתקנים המעוניינים להרשים את האורחים שלהם.

טיפים להצלחה:

והנה, המתכון למאפה שוקולד זיוה שיעלה את משחק האפייה שלכם לגבהים חדשים! אז הפשילו שרוולים, חממו את התנור הזה, והתכוננו לצאת להרפתקה קולינרית שתשמח את החושים שלכם ותרשימו את האורחים שלכם. אפייה מהנה! 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות