דרגו את המתכון

מתכון טעים לקציצות ברוטב חמוץ מתוק

קציצות ברוטב חמוץ מתוק הן אוכל מנחם קלאסי שמשלב טעמים מלוחים עם בעיטה חריפה. מנה זו, שמקורה במטבח הסיני, עשתה את דרכה למטבחים ברחבי העולם הודות לשילוב שאין לעמוד בפניו של קציצות בשר עסיסיות מצופות ברוטב חמוץ מתוק משגע. מושלם עבור ארוחות ערב משפחתיות או אירוח אורחים, קציצות אלה בטוח יהיו להיט!

רכיבים:

לקציצות:

לרוטב חמוץ מתוק:

הוראות הכנה:

  1. מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה גדולה את בשר הבקר הטחון, פירורי הלחם, הביצה, השום הטחון, רוטב הסויה, המלח והפלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מגלגלים את התערובת לקציצות קטנות.
  2. מבשלים את הקציצות: מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הקציצות למחבת ומבשלים כ-8-10 דקות, הופכים מדי פעם, עד שהן משחימות מכל הצדדים ומבושלות. לאחר הבישול, מוציאים את הקציצות מהמחבת ומניחים בצד.
  3. מכינים את הרוטב החמוץ-מתוק: באותה מחבת מחממים שמן צמחי על אש בינונית. מוסיפים לקוביות פלפל חריף ובצל ומבשלים כ-5 דקות עד שהם מתרככים.
  4. בקערה קטנה, טורפים יחד קטשופ, חומץ אורז, סוכר חום, רוטב סויה ועמילן תירס עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את תערובת הרוטב למחבת עם הפלפל והבצל. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  5. מאחדים את הקציצות עם הרוטב: לאחר שהרוטב מתבשל, מחזירים את הקציצות המבושלות למחבת. לזרוק בעדינות את הקציצות לרוטב עד שהן מצופה אחיד. נותנים להם להתבשל ברוטב עוד 5 דקות, לאפשר לטעמים להתמזג יחד.
  6. מגישים ונהנים: מעבירים את הקציצות החמוצות-מתוקות לכלי הגשה ומקשטים בבצל ירוק פרוס או בשומשום אם רוצים. הגישו חם על אורז מאודה או אטריות, ותיהנו מהטעמים הטעימים!

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות אפשר להחליף את בשר הבקר הטחון בעוף או הודו טחון. אתה יכול גם להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן כדי להפוך את המנה הזו ללא גלוטן.

יתרונות תזונתיים:

מנות וזמן הכנה: מתכון זה משרת 4 אנשים ולוקח כ-45 דקות להכנה ולבישול.

רמת קושי: מתכון זה נופל תחת הקטגוריה הקלה, מה שהופך אותו למושלם עבור טבחים מתחילים או לילות שבוע עמוסים.

טיפים לשיפור:

זהו זה! עם השלבים הפשוטים האלה, אתה יכול להכין מנה של קציצות חמוצות מתוקות מעוררות תיאבון שכולם יבקשו שניות. בישול שמח!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות