5/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול
אם יש משהו שאני מאד אוהב להכין בימי שישי או שבת – זה כרובית אפויה. בעבר הלא רחוק הייתי מכין כרובית אפויה בתנור. מאז שמכשיר הנינג'ה גריל נכנס לחיינו התנסתי איתו בהמון מנות שנות ואין ספק שהמתכון של כרובית בנינג'ה הוא אחד המנצחים וקבועים אצלי במטבח. היום נחלוק את המתכון הזה גם איתכם!
הנה מתכון טעים לכרובית צלויה באייר פרייר:
אז מה צריך?
- 1 ראש כרובית חתוך לפרחים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית אבקת בצל
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/2 כפית טימין מיובש
- 1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
- 1/4 כפית פלפל שחור, או לפי הטעם
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה לתוספת טעם)
הוראות הכנה
- שוטפים את ראש הכרובית וחותכים אותו לפרחים. נסו לשמור אותם אחידים יחסית בגודלם לבישול אחיד.
- בקערה גדולה מערבבים את פרחי הכרובית עם שמן זית, אבקת שום, אבקת בצל, פפריקה, טימין מיובש, מלח ופלפל שחור. לזרוק היטב כדי להבטיח שהכרובית תהיה מצופה באופן אחיד בתיבולים.
- חממו מראש את הטיגון האוויר ל-375°F (190°C) למשך כ-5 דקות.
- מניחים את פרחי הכרובית המתובלים בסלסילת הטיגון האוויר בשכבה אחת. ייתכן שיהיה עליך לעשות זאת בקבוצות בהתאם לגודל הטיגון האוויר שלך כדי להבטיח שהם מתבשלים באופן שווה.
- מבשלים את הכרובית כ-15-20 דקות, מנערים את הסלסילה כל 5 דקות כדי להבטיח בישול אחיד. שים לב אליו, מכיוון שזמני הבישול עשויים להשתנות בהתאם לדגם הטיגון האוויר שלך ולגודל הפרחים. הכרובית צריכה להיות רכה ובעלת פנים
- אופציונלי: להוסיף גבינת פרמזן:
- אם תרצו להוסיף קצת טעם נוסף, פזרו גבינת פרמזן מגוררת על הכרובית במהלך 2-3 הדקות האחרונות של הבישול. זה ייצור קרום גבינתי טעים.
- לאחר שהכרובית מוכנה ובעלת מרקם פריך, מוציאים אותה מהאייר טיגון, ונותנים לה להתקרר מעט. הגישו אותו חם כחטיף מענג ובריא או כתוספת.
הכרובית הצלויה הזו לא רק קלה להכנה, אלא גם תוספת טעימה ומזינה לארוחות שלך. תהנה!