חיפוש

מתכון לאדו קוקוס הודי טעים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לאדו קוקוס הודי טעים

קוקוס לאדו, פינוק מתוק הודי מובהק, מקפל את המורשת הקולינרית העשירה של המדינה. מקורו באזורים הדרומיים של הודו, בהם עצי קוקוס מתנדנדים בעדינות ברוח החמה, המעדן המענג הזה חצה את הגבולות האזוריים והפך לקינוח אהוב ברחבי המדינה ומחוצה לה.

קוקוס לאדו הוא ביטוי של פשטות ודקדנטיות השזורים זה בזה. הוא מתהדר במרקם קטיפתי ובמתיקות עדינה שמרקדת בחיך ומשאירה אותך כמיהה לעוד. הניחוח של קוקוס מגורר טרי מעורבב עם הל ריחני ממלא את האוויר בזמן שאתה מכין את התענוג המפנק הזה.

 

רכיבים:

  • 2 כוסות קוקוס טרי מגורר
  • 1 כוס חלב מרוכז
  • 1/2 כפית אבקת הל
  • 1/4 כוס אגוזים קצוצים (כגון שקדים, קשיו או פיסטוקים)
  • קוקוס מיובש לגלגול (לא חובה)

הוראות הכנה:

  1. במחבת טפלון, מחממים את הקוקוס המגורר טרי על אש בינונית. מערבבים ברציפות במשך 2-3 דקות עד שהקוקוס הופך לחום זהוב בהיר ומשחרר את הארומה שלו.
  2. מוסיפים את החלב המרוכז לקוקוס הקלוי ומערבבים היטב. מבשלים את התערובת עוד 5-7 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהיא מסמיכה ומתחילה לעזוב את דפנות המחבת.
  3. לאחר שהתערובת מגיעה למרקם סמיך, מוסיפים את אבקת ההל ואת האגוזים הקצוצים. מערבבים היטב כדי לפזר את הטעמים בצורה אחידה.
  4. מסירים את המחבת מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט עד שהיא בטוחה לטיפול.
  5. משמנים את הידיים במעט שמן קוקוס או גהי כדי למנוע הידבקות, ואז לוקחים חלקים קטנים מהתערובת ומעצבים מהם כדורים עגולים (לאדו) בין כפות הידיים. אם רוצים, מגלגלים את הלדוס בקוקוס מיובש לקבלת שכבה נוספת של טעם ומרקם.
  6. חזור על התהליך עד שכל התערובת נגמרת, ויוצרים לאדו קוקוס בגודל אחיד.
  7. הניחו ללאדו קוקוס להתקרר לחלוטין לפני ההגשה. אחסן אותם בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע, אם כי לא סביר שהם יחזיקו כל כך הרבה זמן ברגע שתטעמו את הקסם הבלתי ניתן לעמוד בפניהם!

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להחליף חלב מרוכז בחלב מרוכז קוקוס או חלב מרוכז שקדים. בנוסף, אתה יכול להשתמש בג'גרי או בסוכר קוקוס כחלופות לסוכר מזוקק לטוויסט בריא יותר.

יתרונות תזונתיים:

  • הקוקוס, המרכיב הכוכב במתכון הזה, הוא מעצמה תזונתית. 
  • עשיר בשומנים בריאים, סיבים וחומרי תזונה חיוניים כמו מנגן ונחושת, קוקוס מציע אינספור יתרונות בריאותיים. 
  • זה תומך בבריאות הלב, מסייע לעיכול ומגביר חסינות. 
  • יתר על כן, קוקוס לאדו דל יחסית בסוכר בהשוואה לממתקים הודיים מסורתיים אחרים, מה שהופך אותו לפינוק נטול רגשות אשם.

תפוקת מתכון וזמן הכנה: מתכון זה מניב בערך 12 עד 15 לאדו קוקוס מענגים, מושלם לחלוקה עם בני משפחה וחברים במהלך אירועים חגיגיים או כפינוק מתוק בכל עת. זמן ההכנה הוא כ-20 דקות, בעוד שזמן הבישול הוא כ-10 דקות.

רמת קושי: קוקוס לאדו נכנס לקטגוריית הקל בסולם הקושי. עם מרכיבים פשוטים ושלבים פשוטים, אפילו טבחים מתחילים יכולים להשתלט על המתכון הזה בקלות.

טיפים לבישול:

  • ודא שהקוקוס מגורר טרי לקבלת הטעם והמרקם הטובים ביותר.
  • קליית האגוזים לפני הוספתם לתערובת משפרת את טעמם ומוסיפה קראנץ' מענג ללאדו קוקוס.
  • התאם את המתיקות לפי העדפתך על ידי שינוי כמות החלב המרוכז או הוספת תחליפי סוכר.
  • למגע חגיגי, מקשטים את הלאדו קוקוס בנייר כסף או זהב אכיל לפני ההגשה.

עם השלבים הפשוטים האלה, אתה יכול ליצור מחדש את הקסם של קוקוס לאדו במטבח שלך ולשמח את בלוטות הטעם שלך עם פינוק שמימי זה. תהנה מהתהליך של יצירת כדורי השמחה הקטנים האלה ותתענג על כל ביס מהטוב הקרמי שלהם!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות