דרגו את המתכון
בשר אונטריב צלוי בתנור הוא מזון מנחם מובהק, הידוע בטעמיו העשירים ובמרקם הרך המתעוררים לחיים עם בישול איטי.
שיטה זו הופכת נתח בקר קשוח יותר למנה עסיסית ומעוררת תיאבון שמתפרקת בקלות במגע מזלג. הסוד טמון בתהליך הצלייה האיטי, המפרק את רקמות החיבור, ומחדיר לבשר את הארומטיות והעשבים שהוא מבשל איתם. המתכון הזה מושלם לארוחת ערב משפחתית דשנה או לאירוע חגיגי, ומציע טעם משביע עמוק עם הכנה פשוטה יחסית.
איך להכין אונטריב בתנור – הרכיבים
- צלי בקר אונטריב 1.5 ק"ג
- 30 מ"ל שמן זית
- 2 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2 גזרים חתוכים לחתיכות של 5 ס"מ
- 2 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות של 5 ס"מ
- 250 מ"ל יין אדום (לא חובה)
- 500 מ"ל מרק בקר
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית כל אחד של רוזמרין מיובשים וטימין
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 עלי דפנה
הוראות:
- מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
- מתבלים את האונטריב בנדיבות במלח ופלפל מכל הצדדים.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול חסין תנור על אש בינונית-גבוהה. צורבים את הצלי מכל הצדדים עד להזהבה, כ-3-4 דקות לכל צד.
- מוציאים את הצלי ומניחים בצד. לאותו סיר מוסיפים את הבצל, השום, הגזר והסלרי. מטגנים כ-5 דקות, או עד שהם מתרככים מעט.
- מערבבים פנימה את רסק העגבניות ומבשלים עוד 2 דקות.
- יוצקים פנימה את היין האדום (אם משתמשים), מגרדים כל חתיכות שחומות מתחתית הסיר. מניחים להתבשל ומצמצמים בחצי, כ-3 דקות.
- מוסיפים את מרק הבקר, הרוזמרין, הטימין ועלי הדפנה. מביאים לרתיחה.
- מחזירים את הצלי לסיר. מכסים במכסה או היטב בנייר כסף.
- מכניסים לתנור שחומם מראש וצולים כ-3-4 שעות, או עד שהבשר רך ומתפרק בקלות.
- מוציאים את הצלי מהתנור ונותנים לו לנוח 10 דקות לפני שפורסים. מגישים עם הירקות והרוטב מהסיר.
תיהנו מהטעמים העשירים והמנחמים של בשר האונטריב הזה צלוי בתנור, עדות לקסם של בישול איטי. המנה הזו משתלבת יפה עם פירה, פולנטה או הירקות הקלויים האהובים עליכם, סופגת את הרוטב המלוח לארוחת הנוחות האולטימטיבית.