מתכון לאורז מוקפץ עם ביצה – הרבה יותר טעים ממה שזה נשמע!
שלום, חובבי האוכל הנפלאים שלי! היום, בואו נצלול לתוך מנה קלאסית שאהובה ברחבי העולם: אורז מוקפץ עם ביצה. המנה הזו היא מרכיב עיקרי במטבחים אסייתיים רבים, במיוחד בסין, שם מאמינים שמקורה. זהו שילוב מושלם של פשטות וטעם, מה שהופך אותו לאהוב בכל הזמנים עבור רבים.
הקסם של אורז מוקפץ עם ביצה
המנה הזו היא דרך נפלאה להשתמש בשאריות האורז, ולהפוך אותה לארוחה מענגת שמנחמת ומשביעה כאחד. היופי של המתכון הזה טמון במגוון שלו – הוא כמו בד ריק, מוכן לקבל בברכה כל אחד מהמרכיבים האהובים עליך.
מרכיבים (משרתים 2-3):
2 כוסות אורז מבושל (רצוי אורז בן יום)
2 ביצים גדולות
2 כפות שמן צמחי
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות
1/2 כוס אפונה וגזר קפואים, מופשרים
2 כפות רוטב סויה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציונלי: בצל אביבי לקישוט
יתרונות תזונתיים:
המנה הזו היא מקור נהדר לפחמימות וחלבונים, מה שהופך אותה לארוחה אידיאלית לאנרגיה. ביצים מספקות חלבון איכותי וחומצות אמינו חיוניות, בעוד הירקות מוסיפים סיבים וויטמינים.
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 10 דקות
זמן כולל: 20 דקות
קושי: קל
מדריך שלב אחר שלב:
אם אתם משתמשים באורז טרי, מרחו אותו על מגש ותנו לו להתקרר. אורז ישן מהמקרר עובד הכי טוב מכיוון שהוא פחות דביק.
טורפים קלות את הביצים עם קורט מלח.
מחממים 1 כף שמן במחבת גדולה או בווק על אש בינונית. יוצקים פנימה את הביצים וטורפים אותן עד להתייצבות. מוציאים ומניחים בצד.
באותה מחבת מוסיפים עוד כף שמן. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ומאדים עד שהם שקופים וריחניים.
מגבירים את האש לגבוהה ומוסיפים את האורז. מטגנים תוך ערבוב במשך כמה דקות.
מוסיפים את האפונה והגזר, וממשיכים בטיגון המוקפץ עד שהירקות בדיוק מבושלים.
מטפטפים את רוטב הסויה על האורז ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מחזירים את הביצים הטרופות למחבת, מפרקים אותן ומערבבים לתוך האורז.
מקשטים בבצל אביב קצוץ אם רוצים.
חלופות מתכון:
לגרסה כשרה יש לוודא שכל המרכיבים, כולל רוטב הסויה, בעלי הכשר.
צמחונים יכולים לדלג על הביצים או להשתמש בחלופת טופו מקושקשת.
טיפים נוספים:
השתמשו בחום גבוה לחוויה מוקפצת אמיתית, אך המשיכו לערבב כדי להימנע משריפת האורז.
אל תהסס להוסיף מרכיבים אחרים כמו עוף מבושל, שרימפס או טופו לקבלת חלבון נוסף.
לתוספת טעם, שפריץ של שמן שומשום או רוטב צדפות בסוף יכול לעשות פלאים.
תובנות שיטת בישול:
טיגון מוקפץ הוא שיטת בישול מהירה ויעילה השומרת על טריות ופריכות הירקות תוך שילוב אורז בטעם מעושן מענג.
אורז מוקפץ עם ביצה זה לא רק ארוחה; זו חוויה מענגת שמביאה לשולחן שלך חתיכת מורשת קולינרית אסייתית. זה מושלם ללילות שבהם אתה רוצה משהו מהיר, קל וטעים לחלוטין. נסה את המתכון הזה, ותן לווק הרוחש לעשות את הקסם שלו! בישול שמח! 🍳🥢🍚