2.7/5 - למתכון דירוג של 8 חובבי בישול
אושפלאו בורגול היא מנה עשירה ומלאת טעם המשלבת את האגוזים של חיטת הבורגול עם תערובת של ירקות ותבלינים. זה תענוג מזרח תיכוני שהוא גם מספק וגם מנחם. הנה איך להכין את הבורגול אושפלאו הטעים הזה.
איך להכין אושפלאו בורגול – הרכיבים:
- 200 גרם בורגול משובח
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
- 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 זוקיני, חתוך לקוביות
- 1 חציל, חתוך לקוביות
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה טחונה
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית פלפל קאיין (להתאים לפי הטעם)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 500 מ"ל מרק ירקות
- עלי פטרוזיליה טריים לקישוט
שלבים:
- שוטפים את הבורגול העדין תחת מים קרים, ואז מסננים ומניחים אותו בצד.
- במחבת או במחבת גדולה ועמוקה מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
- מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ דק והשום הטחון. מטגנים כ-2-3 דקות עד שהם הופכים ריחניים ושקופים.
- מוסיפים למחבת את קוביות הפלפל האדום, הירוק והצהוב. מטגנים עוד 3-4 דקות עד שהם מתחילים להתרכך.
- זורקים פנימה את קוביות העגבניות, הקישואים והחצילים. ממשיכים להקפיץ כ-5-7 דקות עד שהירקות רכים ומעט מקורמלים.
- מתבלים את הירקות בכמון טחון, פפריקה טחונה, קינמון טחון, פלפל קאיין, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב כדי לצפות את הירקות בצורה אחידה בתבלינים.
- יוצקים את מרק הירקות למחבת, ולאחר מכן מוסיפים את הבורגול השטוף. מערבבים הכל יחד.
- מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים כ-15-20 דקות או עד שהבורגול מבושל וספג את הנוזלים. בודקים ומערבבים מדי פעם כדי למנוע הידבקות.
- לאחר שהבורגול מבושל, מסירים אותו מהאש ונותנים לו לשבת כמה דקות, מכוסה.
- מרפרפים את הבורגול אושפלאו במזלג, מקשטים בעלי פטרוזיליה טריים ומגישים חם.
בורגול אושפלאו היא מנה בריאה וטעימה המושלמת כמנה עיקרית או כתוספת. השילוב של ירקות ותבלינים ארומטיים הופך אותה לארוחה מענגת בהשראה מזרח תיכונית. תהנה!