דרגו את המתכון
אטריות קישואים, הידועות גם בשם "זודלס", הן חלופה פנטסטית לפסטה מסורתית למי שמחפש להפחית את צריכת הפחמימות או להוסיף עוד ירקות לתזונה. הם קלים, מלאי טעם ורב-תכליתיים להפליא. הנה מתכון פשוט להכנת אטריות קישואים.
איך להכין אטריות קישואים – הרכיבים
- 4 קישואים בגודל בינוני
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, קצוצות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- גבינת פרמזן מגורדת (לא חובה, לקישוט)
- עלי בזיליקום טריים (לא חובה, לקישוט)
שלבים:
- שוטפים היטב את הקישואים וקוצצים את הקצוות.
- בעזרת ספירלייזר או קולפן ז'וליאן יוצרים אטריות קישואים על ידי חיתוך הקישואים לרצועות ארוכות ודקות הדומות לספגטי.
- מניחים את אטריות הקישואים במסננת ומפזרים עליהן מלח. לזרוק כדי לפזר את המלח באופן שווה ולתת להם לשבת כ 10-15 דקות. זה עוזר להסיר עודף לחות.
- לאחר זמן המנוחה, השתמשו במגבת מטבח נקייה או במגבות נייר כדי ללחוץ בעדינות ולספוג את אטריות הקישואים כדי להסיר את הלחות שהשתחררה.
- במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
- מוסיפים את השום הטחון למחבת ומאדים כ-1-2 דקות עד שהוא הופך ריחני.
- מוסיפים את אטריות הקישואים למחבת ומטגנים תוך ערבוב במשך 3-5 דקות או עד שהן רק רכות. היזהר לא לבשל אותם יתר על המידה; אתה רוצה שהם ישמרו על קריסה קלה.
- מתבלים את אטריות הקישואים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- מעבירים את אטריות הקישואים המבושלות לצלחות הגשה.
- אם רוצים, מקשטים בגבינת פרמזן מגוררת ועלי בזיליקום טריים.
- מגישים מיד כחלופה בריאה ודלת פחמימות לפסטה.
אטריות קישואים הן דרך נפלאה ליהנות מגרסה קלילה ובריאה יותר של מנות הפסטה האהובות עליכם. ניתן לשלב אותם עם רטבים ותוספות שונות, מה שהופך אותם לתוספת רב-תכליתית לרפרטואר הקולינרי שלך. תיהנו מאטריות הקישואים הביתיות שלכם כארוחה נטולת רגשות אשם וטעימה!