דרגו את המתכון
שולי אסולין קרסין משתפת אותנו במתכון שלה ללאפה ביתית מושלמת.
מצרכים להכנת מתכון לאפה ביתית מושלמת:
- 3 כוסות קמח תופח
- 1/4 1 כוסות מים פושרים
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס קמח רגיל לפתיחת הבצק
- 3 כפות שמן זית טהור
אופן הכנה:
- בקערה שמים את הקמח תופח והמלח.
- בקערה נפרדת מערבבים את המים הפושרים והשמן.
- מוסיפים את תערובת המים והשמן לתערובת הקמח ולשים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק,אם הבצק חלק מדיי אז מוסיפים כל פעם כף קמח ולשים עד שמתקבל בצק נעים למגע.
- מחלקים את הבצק ל-8 כדורים,מכסים ומשאירים בצד 10 דקות.
- מחממים על אש בינונית גבוהה מחבת רחבה של טפלון או מחבת יציקת ברזל.
- מרדדים כל כדור לעלה עגול הכי דק שאפשר.
- לשים על המחבת כמה טיפות של שמן זית ולטגן את הלאפה דקה מכל צד ולהעביר לצלחת ולכסות עם מגבת .
על מנת לשמור על טריות הלאפות יש לכסות בנייר מגבת ולשים בשקית ניילון סגורה,ניתן להקפיא ע"י שנשים נייר אפיה בין כל לאפה ונסגור עם ניילון נצמד,ניתן לשמירה במקפיא למשך חודשיים.
סרטון עם מתכון נוסף ללאפה ביתית: