מתכון לבייגלה ירושלמי הורס
רינה יחזקאל משתפת אותנו במתכון הורס לבייגלה ירושלמי.
מצרכים:
כוס ושלושת רבעי מים חמימים
כף סוכר
כף שמרים
2 כפות שמן זית
4 כוסות קמח מנופה
כף מלח
1/4 כפית סוכר
שמן זית לשימון הקערה
שומשום
מלח
כף מים
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
בייגלה ירושלמי בטעם מושלם וממכר
בייגל ירושלמי ממולא גבינות
בייגלה ירושלמי מתכון מנצח
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. במיקסר עם וו לישה שמים מים חמים, סוכר, שמרים ושמן זית מערבבים מכסים ומניחים למנוחה למשך 20 דקות עד שהשמרים תוססים.
2. בקערה שמים 4 כוסות קמח כף מלח ומעט סוכר מערבבים ומוסיפים לקערת המיקסר ולשים עד לקבלת בצק רך.
3. לשים את הבצק לפחות 5-7 דקות. הבצק יוצא דביק מקמחים משטח עבודה ולשים מעט את הבצק 2-3 משמנים קערה עם שמן זית שמים את הבצק מכסים ומניחים לתפיחה של שעה. מורידים את בועות האוויר מהבצק מחלקים את הבצק ל-10 כדורים מניחים לתפיחה של 15 דקות.
4. בקערה שמים שומשום מעט מלח וכף מים מערבבים היטב.
5. כל כדור פותחים לצורת בייגלה טובלים בשומשום משני הצדדים.
6. אופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות למשך 30 דקות או עד שהבייגלה מזהיבים.