חיפוש

מתכון לבמיה עם רוטב עגבניות טעים טעים בקטע מפתיע

מתכון לבמיה ברוטב עגבניות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

במיה עם רוטב עגבניות היא מנה תוססת ומלאת טעם שמחברת יפה את המרקם המובהק של הבמיה עם החמימות של העגבניות.

המתכון הזה הוא עדות לפשטות ולאלגנטיות של המטבח הים תיכוני, שבו הירקות נחגגים והופכים לארוחות דשנות ומנחמות. מושלם כתוספת או כמנה עיקרית צמחונית, במיה ברוטב עגבניות קלה להכנה, עשירה בטעמים ומזינה להפליא. המפתח הוא לבשל את הבמיה עד שהיא רכה אך עדיין לשמור על מעט ביס, שטופה ברוטב עגבניות עשיר ועשבוני המשלים את המרקם הייחודי שלה.

איך להכין במיה עם רוטב עגבניות? הרכיבים

  • 500 גרם במיה, עליוניות קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 400 גרם שימורים עגבניות מרוסקות
  • 200 מ"ל מים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית בזיליקום מיובש
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)

איך מכינים במיה ברוטב עגבניות? שלב אחר שלב

  1. שוטפים את הבמיה במים קרים ומייבשים בעזרת נייר סופג.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, מטגנים עד שהם מתרככים ושקופים, כ-5 דקות.
  4. מערבבים פנימה את העגבניות המרוסקות, המים, הסוכר, הבזיליקום, האורגנו, המלח והפלפל.
  5. מביאים את רוטב העגבניות לרתיחה, ואז מוסיפים את הבמיה.
  6. מכסים ומבשלים בעדינות במשך 20-25 דקות, או עד שהבמיה רכה אך לא עיסה.
  7. בודקים את התיבול ומתקנים במידת הצורך.
  8. מעבירים לכלי הגשה ומפזרים פטרוזיליה טרייה.
  9. מגישים חם כתוספת או על אורז או קוסקוס לארוחה שלמה.

המתכון הזה של במיה עם רוטב עגבניות לוכד את המהות של אוכל מנחם עם טוויסט בריא, ומציע דרך טעימה ליהנות מהירק הזה שלעתים קרובות פחות מוערך. עושר הרוטב ומרקם הבמיה יוצרים מנה גם משביעה וגם מלאת טעם, מושלמת לכל עונה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות