4/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
בקר אונטריב מפורק הוא מנה המגלמת את המהות של אוכל מנחם. זה רב תכליתי, בעל טעם עמוק, ומושלם להאכלת קהל או ליהנות כשאריות. היופי של בשר אונטריב (Chuck) טמון בשיש העשיר שלו, מה שהופך את הבשר לרך ועסיסי להפליא בבישול איטי.
המתכון הזה של אונטריב מפורק משתמש בתערובת תבלינים פשוטה ובשיטת בישול נמוכה ואיטית כדי להשיג בשר שניתן לגרוס ללא מאמץ ועמוס בטעם. בין אם תכניסו אותו לטאקו, ערמו אותו גבוה על לחמנייה, או תגישו אותו לצד הצדדים האהובים עליכם, המנה הזו בטוח תהפוך למרכיב עיקרי ברפרטואר הקולינרי שלכם.
איך להכין אונטריב מתפרק, נימוח ונמס בפה – הרכיבים
- צלי בקר אונטריב 1.5 ק"ג
- 30 מ"ל שמן זית
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 כפיות פפריקה מעושנת
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית אבקת בצל
- 500 מ"ל מרק בקר
- 2 בצלים בינוניים, פרוסים
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2 עלי דפנה
הוראות:
- מחממים את התנור ל-150 מעלות צלזיוס.
- מערבבים מלח, פלפל שחור, פפריקה מעושנת, אבקת שום ואבקת בצל יחד בקערה קטנה.
- לשפשף את תערובת התבלינים על כל צלי האונטריב באופן שווה.
- מחממים שמן זית בסיר גדול ועמיד לתנור על אש בינונית-גבוהה.
- צורבים את הצלי מכל הצדדים עד להשחמה, כ-3-4 דקות לכל צד.
- מוציאים את הבקר ומניחים בצד. מוסיפים בצל ושום לסיר, מטגנים עד לריכוך, כ-5 דקות.
- מחזירים את הצלי לסיר. מוסיפים מרק בקר ועלי דפנה.
- מכסים במכסה ומעבירים לתנור שחומם מראש.
- מבשלים כ-4-5 שעות, או עד שהבשר רך מאוד ומתפורר בקלות בעזרת מזלג.
- מוציאים מהתנור ונותנים לבשר לנוח 10 דקות לפני גריסה עם שני מזלגות.
- מסירים את כל עודפי השומן מנוזלי הבישול ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מחזירים את הבשר לסיר, מערבבים היטב כדי לצפות אותו בנוזל הבישול לתוספת טעם.
הגישו את הבשר המפורק המענג הזה עם צדדים לבחירתכם, בכריכים, או כמילוי לטאקו או בוריטוס. הבשר העסיסי ועשיר הטעמים, בשילוב עם קלות ההכנה, הופכים את המנה הזו למענגת הקהל האמיתית.