דרגו את המתכון
חלומי מטוגן הוא מאכל פשוט אך משביע להפליא שמקורו בים התיכון. גבינה חצי קשה ולא בשלה עשויה מתערובת של חלב עיזים וכבשים, ולפעמים חלב פרה.
הידוע בנקודת ההיתוך הגבוהה שלו, ניתן לצלות או לטגן את החלומי לשלמות זהובה, להציע מראה חיצוני פריך ופנים נמס בפה. כשהוא מבושל, החלומי הופך לחוויה מענגת לחלוטין עם הטעם המעט מלוח והמרקם הלעיס שלו. היא מושלמת כחטיף, מתאבן או כתוספת לסלטים וכריכים, מה שהופך אותה לגבינה רב-תכליתית שאהובה על רבים. גבינת חלומי מטוגנת היא חטיף מפנק במיוחד. מוכנים להתחיל?
איך להכין גבינת חלומי מטוגנת – הרכיבים:
- 250 גרם גבינת חלומי
- 2 כפות קמח לכל מטרה
- 2 כפות שמן זית
- קורט פלפל שחור
- קורט אורגנו מיובש או נענע (לא חובה)
- פלחי לימון, להגשה
שלבים הכנה עבור טיגון חלומי
- פורסים את גבינת החלומי לחתיכות בעובי 1 ס"מ.
- מייבשים את פרוסות החלומי בעזרת נייר סופג כדי להסיר עודפי לחות.
- בצלחת, מערבבים את הקמח לכל מטרה עם פלפל שחור ואורגנו מיובש או נענע, אם משתמשים.
- מצפים קלות כל פרוסת חלומי בתערובת הקמח, ומנקים עודפים.
- מחממים את שמן הזית במחבת טפלון על אש בינונית.
- לאחר שהשמן חם, מוסיפים למחבת את פרוסות החלומי בשכבה אחת, ומקפידים לא להעמיס את המחבת.
- מטגנים כ-2-3 דקות מכל צד או עד להזהבה ופריכה.
- מוציאים את פרוסות החלומי מהמחבת ומניחים אותן על צלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי שמן.
- מגישים מיד עם חתיכות לימון בצד.
מתכון חלומי מטוגן זה הוא חגיגה של פשטות וטעם, מה שהופך אותו לחובה לנסות לאוהבי גבינות ולמי שמחפש לחקור את המטבח הים תיכוני.