5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון לוופל בלגי הכי טעים בעולם

וופל בלגי הוא אחד המאכלים האהובים ביותר בעולם. הוא עשיר, מתוק, ויש לו מרקם קריספי מבחוץ רך מבפנים. וופלים בלגיים פופולריים לא רק כמנת קינוח, אלא גם כארוחת בוקר או צהריים.

מקור המתכון

וופל בלגי נולד בבלגיה במאה ה-18. הוא הומצא על ידי תושב העיר בריסל בשם ג'אק דה רייס. דה רייס היה אופה שהיה מחפש דרך חדשה להכין לחם. הוא החליט להכין בלילה של קמח, ביצים, חלב, חמאה, וסוכר. הוא אפה את הבלילה במכשיר מיוחד שעיצב בעצמו. המכשיר היה בעל חריצים עמוקים, מה שגרם לוופלים לקבל את המרקם הייחודי שלהם.

רשימת מרכיבים והוראות הכנה

המרכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים את מכשיר הוופלים בהתאם להוראות היצרן.
  2. בקערה גדולה, מקציפים ביצים, חלב, סוכר, ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים קמח, אבקת אפייה, ומלח.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים בהדרגה, תוך כדי ערבוב מתמיד.
  5. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים את הבלילה למכשיר הוופלים ומבשלים לפי ההוראות היצרן.
  7. מוציאים את הוופלים מהמכשיר ומגישים חמים עם תוספות לפי הטעם, כגון סירופ שוקולד, סירופ מייפל, קצפת, פירות, או גלידה.

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

דרגת קושי:

קל-בינוני

זמן הכנה נדרש:

כ-20 דקות

הצעות הגשה:

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות