מתכון לחומוס ביתי של תומר תומס
10 שיני שום
חצי כף מלח
2 כפיות של כמון
מיץ לימון טרי מ-2 לימונים
רבע כוס חד פעמי של מיץ לימון משומר
500 גרם טחינה גולמית
קילו גרגירי חומוס בולגרי שהושרה כל הלילה ובושל עם בצל שלם עד לריכוך(בערך שעה וחצי בישול )
רבע כוס שמן זית
הוראות הכנה:
1. מוציאים את הבצל מהסיר עם החומוס ומסננים ממים אבל שומרים את המים להמשך.
2. בקערה גדולה שמים את החומוס המבושל והמסונן,שופכים לקערה את הטחינה הגולמית.
3. מוסיפים טיפה מהמים ששמנו בצד מהבישול של החומוס.
4. מוסיפים את המלח,הכמון,המיץ הטבעי של הלימון ואת הלימון המשומר ושיני השום (שומרים מעט גרגירי חומוס בצד להגשה)
5. בעזרת מוט בלנדר חשמלי מתחילים לטחון תוך כדי שמוסיפים מי בישול בהדרגה עד למרקם חלק.
6. לחומוס יש נטייה להתקשות לאחר הטחינה ולכן נגיע למצב דליל יותר ואז החומוס יתקשה.
7. מוסיפים את השמן זית וממשיכים לטחון.
8. נותנים לחומוס להתקרר 5 דקות, חותכים בצל ,עגבניה ופלפל חריף להגשה אפשר להוסיף צלוחית של חמוצים.
9. יוצקים את החומוס לצלחת נשים במרכז את הגרגירים,כפית חריף וקצת ירק ומגישים.
בהצלחה
תגובה אחת
אין על תומר, יבורכו ידך, כייף ליראות איך אתה מבשל