מתכון לחטיפי חלבון טבעוניים ממריצים
חטיפי חלבון טבעוניים תוצרת בית אלה הם מעצמה של תזונה, שנועדה לתדלק את הגוף שלך עם טוב צמחי. עמוסים בחלבון, סיבים ויטמינים ומינרלים חיוניים, הם מושלמים עבור חטיף מהיר בדרכים, תדלוק לאחר אימון, או פינוק נטול רגשות אשם בכל שעה ביום. תשכחו מהאפשרויות הנרכשות בחנות עמוסות במרכיבים מלאכותיים – החטיפים האלה עשויים עם מרכיבים בריאים וטבעיים שתוכלו להרגיש איתם טוב.
המתכון הזה נולד מתוך רצון ליצור חטיף חלבון טבעוני שלא רק היה טעים אלא גם סיפק שילוב מאוזן של רכיבי תזונה. בהשראת מתכונים שונים והתנסות עם מרכיבים שונים, יצרתי נוסחה שמספקת טעם, מרקם וערך תזונתי.
רכיבים:
- 1 כוס שיבולת שועל מגולגלת
- 1/2 כוס קמח שקדים
- 1/2 כוס אבקת חלבון טבעונית (בחרו את הטעם המועדף עליכם)
- 1/4 כוס חמאת שקדים
- 1/4 כוס סירופ מייפל או נקטר אגבה
- 1/4 כוס חלב שקדים לא ממותק (או כל חלב צמחי)
- 1/4 כוס אגוזים או זרעים קצוצים (כגון שקדים, אגוזי מלך, גרעיני דלעת או גרעיני חמנייה)
- 1/4 כוס פירות יבשים (כגון תמרים קצוצים, צימוקים או חמוציות מיובשות)
- 1/4 כוס קוקוס מגורר (לא חובה)
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים אישית את המתכון הזה בקלות:
השתמשו במרכיבי כשרות מוסמכים.
החליפו חמאת שקדים בחמאת אגוזים או זרעים אחרת, כמו חמאת בוטנים או חמאת זרעי חמניות.
בחרו אבקת חלבון טבעונית כשרה כשרה.
ודא שכל המרכיבים מסומנים כשרות.
יתרונות תזונתיים:
- חטיפים אלה הם מעצמה תזונתית, המספקים איזון טוב של מאקרו-נוטריינטים ומיקרו-נוטריינטים.
- חלבון: הודות לשילוב של קמח שקדים, אבקת חלבון טבעונית ואגוזים/זרעים, כל חטיף מכיל אגרוף חלבון כדי לתמוך בשיקום וגדילת השרירים.
- סיבים: שיבולת שועל, קמח שקדים, אגוזים וזרעים תורמים לתכולת הסיבים, מקדמים את בריאות העיכול ושומרים על תחושת שובע וסיפוק.
- שומנים בריאים: חמאת שקדים, אגוזים וזרעים מספקים שומנים בריאים ללב, חיוניים לרווחה הכללית.
- ויטמינים ומינרלים: עם מרכיבים כמו קמח שקדים, אגוזים, זרעים ופירות יבשים, ברים אלה מציעים מגוון של ויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין E, מגנזיום וברזל.
מספר מנות: מתכון זה מייצר בערך 8-10 חטיפים, תלוי בגודל שאתה חותך אותם.
זמן הכנה: זמן ההכנה לחטיפי החלבון הטבעוניים הללו הוא כ-15 דקות, עם 30 דקות נוספות לצינון במקרר.
רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריה הקלה, דורש ערבוב בסיסי וללא אפייה.
טיפים לשיפור:
- התאם אישית את הטעם באמצעות זנים שונים של אבקת חלבון טבעונית או הוספת תבלינים כמו קינמון או אגוז מוסקט.
- למתיקות נוספת, הוסיפו כמה כפות של שוקולד צ'יפס טבעוני או ניבס קקאו.
- לחץ את התערובת בחוזקה לתוך המחבת כדי להבטיח שהברים יחזיקו יחד היטב.
- לקבלת מרקם לעיס, קולים קלות את שיבולת השועל והאגוזים/זרעים לפני ערבובם לתוך המתכון.
- אחסן את החטיפים בכלי אטום במקרר עד שבוע, או להקפיא לאחסון ארוך יותר.