שירה שושן משתפת אותנו במתכון שלה לחלה לשבת.
מצרכים:
3/4 כוס שמן
2 כפות שמרים יבשים
1 ק"ג קמח מנופה
חצי כף מלח
מעט שומשום לקישוט
חצי כוס סוכר
2-3 כוסות מים פושרים
1 ביצה
אופן ההכנה:
1. בקערה שמים את הקמח,סוכר ושמרים ןמערבבים היטב באמצעות כף.
2. מוסיפים את הביצה וחצי מכמות השמן ומתחיל ללוש תוך כדי הוספת המים עד שמגיעים למרקם אחיד.
3. מוסיפים את יתרת כמות השמן וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך במיוחד.
4. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש.
5. מכסים היטב את הבצק ונותנים לו תפיחה של שעה.
6. לאחר שעה לשים את הבצק מעט ואז מכסים שוב ונותנים לו שעה נוספת של תפיחה.
7. יוצרים מהבצק את הצורה הרצויה,מכסים בניילון ומתפיחים למשך 45 דקות נוספות.
8. מחממים תנור ל-200 מעלות,מברישים את החלות בביצה ומפזרים שומשום מעל.
9. אופים במשך 30 דקות (משתנה מתנור לתנור) עד שהחלה משחימה כמו בתמנונה ואין אזורים לבנים.
טיפ לצבע מושלם מושלם:
מערבבים את הביצה עם כפית נס קפה ומורחים על החלה.