חיפוש

מתכון לחלפיניו כבוש מטורף – כיף של דבר

מתכון לפלפל חלפיניו כבוש

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פלפלי חלפיניו כבושים הם תוספת מענגת לכל מזווה, ומציעים איזון מושלם של חום וחריפות כדי להעלות את הכלים שלך.

המתכון הזה הוא דרך פשוטה אך נפלאה לשמר את התמצית החריפה של הפלפלים, ומאפשרת לכם ליהנות מהבעיטה שלהם כל השנה. בין אם נזרקים לטאקו, מפוזרים על פיצה או נשנשים לבד, הפלפלים הכבושים האלה בטוח יוסיפו גרידה לכל ארוחה. התהליך פשוט, והתוצאה היא צנצנת מלאה בטוב טעם חריף וחריף שתוכל להתאים אישית לפי בחירתך של תבלינים.

איך להכין חלפיניו כבוש – הרכיבים

  • 500 גרם פלפל חלפיניו טריים
  • 500 מ"ל מים
  • 500 מ"ל חומץ לבן (5% חומצה אצטית)
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 1 גזר קטן, פרוס לעיגולים בגודל 0.5 ס"מ
  • 1 בצל קטן חתוך לפרוסות דקות
  • 1 כפית גרגירי פלפל שחור
  • 1 עלה דפנה

שלבים:

  1. שוטפים את הפלפלים, ואז פורסים אותם לטבעות בעובי של כ-0.5 ס"מ.
  2. בסיר גדול מערבבים מים, חומץ, סוכר ומלח. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עד שהסוכר והמלח נמסים.
  3. מוסיפים לסיר את השום, הגזר, הבצל, גרגרי הפלפל ועלה הדפנה.
  4. מוסיפים לסיר את הפלפלים הפרוסים ומחזירים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות.
  6. סטריליז צנצנת 1 ליטר על ידי הרתחתה במים למשך 10 דקות.
  7. בעזרת מלקחיים מעבירים את הפלפלים והירקות לצנצנת המעוקרת.
  8. יוצקים את תערובת החומץ החמה על הפלפלים, מוודאים שהם מכוסים לחלוטין.
  9. סוגרים את הצנצנת כשהיא עדיין חמה.
  10. הניחו לצנצנת להתקרר לטמפרטורת החדר, ואז אחסנו אותה במקרר.
  11. המתן לפחות 48 שעות לפני הצריכה כדי לתת לטעמים להתמזג.

הפלפלים הכבושים הללו יישמרו במקרר עד חודשיים, מוכנים להוסיף מגע מתובל וחריף למנות האהובות עליכם בכל פעם שתצטרכו.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות