חריימה עם דג אמנון הוא מאכל צפון אפריקאי מסורתי, פופולרי במיוחד בקהילות יהודיות, המציע תערובת מענגת של טעמים מתובלים ומלוחים.
מנה זו כוללת פילה אמנון מבושלים ברוטב עגבניות עשיר, מתובל בפפריקה, כמון וצ'ילי, היוצרים איזון הרמוני של חמימות ועומק. כריימה מוגשת בדרך כלל באירועים חגיגיים כמו שבת או חג, אבל המהות המנחמת שלה הופכת אותה לבחירה אהובה בכל יום בשבוע. זוהי דרך פשוטה אך עמוקה ליהנות מאמנון, והופכת אותה למנה מזינה ומלאת אופי כאחד.
אז איך מכינים חריימה אמנון מדהים כמו של סבתא מרוקאית אסלית?
- 4 פילה אמנון (כ-150 גרם כל אחד)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 4 שיני שום, קצוצות
- 400 גרם שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/4 כפית אבקת צ'ילי (להתאים לפי הטעם)
- 1/2 כפית סוכר
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מיץ מלימון 1
- כוסברה טרייה או פטרוזיליה, קצוצה (לקישוט)
- מים, לפי הצורך
הכנת חריימה דג אמנון מרוקאי אמיתי – שלב אחר שלב:
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות.
- מערבבים פנימה את השום הטחון ומבשלים עוד דקה עד לריח.
- מערבבים פנימה את קוביות העגבניות, רסק העגבניות, הפפריקה, הכמון, אבקת הצ'ילי, הסוכר, המלח והפלפל.
- מוסיפים מעט מים למחבת אם הרוטב סמיך מדי, ומביאים לרתיחה.
- מניחים בעדינות את פילה האמנון לתוך המחבת, כפית מעט מהרוטב על הדג.
- מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה כ-15-20 דקות, או עד שהדג מבושל ומתקלף.
- סוחטים את מיץ הלימון על המנה ממש לפני סיום הבישול.
- מקשטים בכוסברה קצוצה או בפטרוזיליה לפני ההגשה.
הגישו את החריימה אמנון שלכם חם, בליווי קוסקוס, אורז או לחם קרום כדי לספוג את הרוטב הטעים. המנה הזו לא רק מביאה פיסת מסורת קולינרית צפון אפריקאית לשולחן שלכם, אלא גם מציעה ארוחה טעימה ומנחמת שבטוח תהיה להיט עם בני משפחה וחברים.