מתכון לחריימה טונה וחומץ של תומר תומס
מצרכים:
6 פרוסות טונה
קמח
3-4 בצלים
חצי כוס חד פעמית חומץ
2 כפות גדושות פפריקה
כף כרוויה (קימל טחון)
חצי כף פפריקה חריפה
רבע כף כורכום
3 כפות רסק עגבניות
חצי כף מלח
רבע כף פלפל שחור
אופן הכנה:
1. טובלים את הטונה בקמח משני הצדדים ומטגנים קלות במחבת עם שמן.
2. לאחר טיגון קל במחבת של הטונה(סגירה לא לחכות עד להזהבה), מוציאים ושמים בצד,
במסננת או בצלחת עם נייר סופג.
3. חותכים את הבצלים לקוביות,שמים במחבת כחצי כוס שמן ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.
4. מוסיפים לבצלים בסיר את הפפריקה ומערבבים היטב,מוסיפים את הפפריקה החריפה ומטגנים כ-2 דקות.
5. מוסיפים לסיר את הכורכום,רסק עגבניות ומערבבים היטב ומוסיפים את הפלפל שחור.
6. לאחר כמה דקות טיגון, מוסיפים כ-חצי ליטר מים רותחים(עד לגובה הבצל) ונותנים לרוטב להתבשל כ-20 דקות.
7. במהלך הבישול מוסיפים מלח,כרוויה ואת החומץ מערבבים,מנמיכים את האש ומממשיכים בבישול עד לצמצום הרוטב.
8. לאחר שהרוטב הצטמצם,שמים בסיר את פרוסות הטונה שטיגנו, ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
9. מסירים מהאש ומגישים.