מתכון לטאקו מקסיקני בשר מפורק אותנטי
מקורו בלב מקסיקו, מתכון מעורר תיאבון זה לטאקו מקסיקני אסוף חזיר לוכד את המהות של המטבח המקסיקני המסורתי. בבישול איטי לשלמות, בשר החזיר הרך והעסיסי המושרה בתערובת של תבלינים וטעמים יעביר את בלוטות הטעם שלכם לרחובות ההומים של מקסיקו סיטי. בין אם אתם מארחים פיאסטה או פשוט משתוקקים לארוחה טעימה, הטאקו האלה בטוח ישביעו את הרעב שלכם וישאירו אתכם חשק נוסף.
רכיבים:
- 2 ק"ג כתף חזיר, חתוכה מעודפי שומן וחתוכה לקוביות
- 2 בצלים, קצוצים דק
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2 כפיות כמון טחון
- 2 כפיות פפריקה מעושנת
- 1 כפית אבקת צ'ילי (להתאים לפי הטעם להעדפת התבלינים)
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 עלי דפנה
- 1 כוס מרק עוף או ירקות
- 1/4 כוס חומץ תפוחים
- 2 כפות שמן זית
- טורטיות תירס או קמח, להגשה
- קישוטים לבחירה: קוביות עגבניות, חסה מגוררת, אבוקדו פרוס, כוסברה קצוצה, פלחי ליים
הוראות הכנה:
- בקערה קטנה שלבו את הכמון הטחון, הפפריקה המעושנת, אבקת הצ'ילי, האורגנו המיובש, הכוסברה הטחונה, המלח והפלפל השחור ליצירת תבלין.
- משפשפים את תערובת התבלינים באופן שווה על נתחי כתף החזיר, מוודאים שהם מצופים היטב. אפשרו לבשר חזיר להשרות לפחות 30 דקות, או מקררים למשך הלילה לקבלת טעם מקסימלי.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, מטגנים עד לריכוך וריח, כ-3-4 דקות.
- מעבירים את הבצל והשום המוקפצים לבישול האיטי. מניחים מעל את נתחי כתף החזיר המתובלים.
- יוצקים את מרק העוף או הירקות וחומץ התפוחים על החזיר. מוסיפים את עלי הדפנה לתוספת טעם.
- מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 6-8 שעות, או עד שהחזיר רך ומתפורר בקלות עם מזלג.
- לאחר שהבשר מבושל, מוציאים אותו מהסיר האיטי ומעבירים לקרש חיתוך. בעזרת שני מזלגות, לגרוס את החזיר לחתיכות בגודל ביס.
- מחזירים את בשר החזיר המגורר לבישול האיטי ומערבבים היטב עם מיצי הבישול. נותנים לזה להתבשל עוד 15-30 דקות לספיגת הטעמים.
- מחממים את הטורטיות במחבת יבשה או במיקרוגל עד שהם רכים וגמישים.
- הגישו את בשר החזיר המשוך בטורטיות חמות, בציפוי הקישוטים האהובים עליכם כמו עגבניות חתוכות, חסה מגוררת, אבוקדו פרוס, כוסברה קצוצה ומעט מיץ ליים טרי.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להחליף את כתף החזיר בחזה בקר או בירכי עוף לקבלת תוצאות טעימות לא פחות. יש לוודא שהבשר כשר ולהתאים את זמני הבישול לפי הצורך. בנוסף, ניתן להחליף את מרק העוף או הירקות במים או במרק בעל תעודת כשרות.
יתרונות תזונתיים:
- מנה זו עמוסה בחלבון מבשר חזיר עסיסי ומספקת ארוחה דשנה ומשביעה.
- השילוב של תבלינים כמו כמון, פפריקה ואבקת צ'ילי לא רק מוסיף טעם חזק אלא גם מציע יתרונות נוגדי חמצון ואנטי דלקתיים.
- עם אפשרות להעמיס על ירקות טריים וקישוטים, כגון עגבניות, חסה ואבוקדו, הטאקו הללו מספקים מנה בריאה של ויטמינים ומינרלים לארוחה מעוגלת היטב.
כמות: מתכון זה מניב כ-6-8 מנות, מה שהופך אותו מושלם להאכלת קהל או ליהנות משאריות במהלך השבוע.
זמן הכנה: ההכנה למתכון זה נמשכת כ-15 דקות, בעוד שתהליך הבישול דורש 6-8 שעות של בישול איטי, וכתוצאה מכך בשר חזיר רך וטעים.
רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מכיוון שהוא כולל בעיקר שילוב מרכיבים ומתן לבישול האיטי לעשות את הקסם שלו. זמן שימוש מינימלי הופך אותו למתאים לטבחים מתחילים ומנוסים כאחד.
טיפים לשיפור:
- לתוספת עומק של טעם, שקול להוסיף פלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו או נתז של רוטב ווסטרשייר לנוזל הבישול.
- אם אתם מעדיפים מרקם פריך יותר, צלו את בשר החזיר המגורר על תבנית אפייה במשך 5-10 דקות לאחר הרתיחה כדי להשיג קצוות פריכים.
- כדי לחסוך זמן בלילות עמוסים, הכינו את מלית החזיר מראש ואחסנו בכלי אטום במקרר עד 3 ימים או הקפיאו לאחסון ארוך יותר. פשוט לחמם לפני ההגשה.
- התנסו עם תערובות תבלינים שונות והתאם את התבלינים כך שיתאימו להעדפות הטעם האישיות שלכם.
תיהנו מטאקו החזיר המקסיקני הטעים האלה עם המשפחה והחברים!