דרגו את המתכון
והפעם אנחנו עם מתכון מיוחד באמת – טורוש גומבוץ, בהונגרית – Túrós gombóc, כופתאות גבינת קוטג' הונגרית, הם קינוח מענג המשלב את הקרמיות של גבינת הקוטג' עם המתיקות של הסוכר והרכות של כופתאות. כופתאות אלה אהובות על המטבח ההונגרי ובטוח יספקו את השן המתוקה שלך. הנה איך להכין את הקינוח ההונגרי הקלאסי הזה.
איך להכין טורוש קומבוץ מדהימות – הרכיבים
לכופתאות:
- 250 גרם גבינת קוטג' יבשה (גבינת קרם)
- 250 גרם קמח לכל מטרה
- ביצה 1 גדולה
- קורט מלח
- 50 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
- 1/2 כפית תמצית וניל
למילוי:
- 150 גרם סוכר מגורען
- 150 גרם פירורי לחם
- 50 גרם חמאה ללא מלח
- 1/2 כפית קינמון טחון
לתוספת:
- 150 גרם אבקת סוכר (אבקת סוכר)
- 150 מ"ל שמנת חמוצה
שלבים:
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את גבינת הקוטג' היבשה, הקמח לכל מטרה, הביצה, קורט מלח, חמאה מומסת ותמצית וניל. מערבבים היטב ליצירת בצק. אם הבצק דביק מדי, אפשר להוסיף עוד מעט קמח.
- מחלקים את הבצק למנות קטנות ומגלגלים אותם לכדורים, בערך בגודל אגוזי מלך.
- משטחים כל כדור בצק בכף היד ליצירת דיסקית קטנה.
- בסיר נפרד ממיסים את החמאה ללא מלח למילוי.
- מערבבים בקערת מיקסר את הסוכר המגורען, פירורי הלחם והקינמון הטחון.
- לוקחים כל דיסקית בצק, מניחים כפית מתערובת פירורי הלחם במרכז ומקפלים את הבצק כדי לסגור את המילוי. מגלגלים אותו שוב לכדור חלק.
- מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים.
- מניחים בזהירות את הכיסונים למים הרותחים ומבשלים אותם כ-5-7 דקות או עד שהם צפים לפני השטח. היו עדינים כדי להימנע מלשבור אותם.
- בזמן שהכופתאות מתבשלות מערבבים בקערה את אבקת הסוכר והשמנת החמוצה ליצירת הציפוי.
- לאחר שהכופתאות מבושלות, מוציאים אותן מהמים בעזרת כף מחוררת ונותנים להן להתנקז קצרות.
- מגישים את túrós gombóc עם זילוף נדיב של תוספת השמנת החמוצה המתוקה.
Túrós gombóc הוא קינוח הונגרי מענג המשלב את המרקם הקרמי של גבינת הקוטג' עם המתיקות של הסוכר והרכות של כופתאות. מלית פירורי הלחם מוסיפה קראנצ'יות מקסימה, ותוספת השמנת החמוצה המתוקה מחברת הכל בצורה מושלמת. תיהנו מהפינוק ההונגרי הקלאסי הזה!