חיפוש

מתכון לימון כבוש ערבי: יוסיף לך חמיצות מעודנת לכל ארוחה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לימון כבוש ערבי: יוסיף לך חמיצות מעודנת לכל ארוחה

לימונים כבושים בערבית, הידועים גם בשם "מקבוס אל-לימון", הם מצרך אהוב במטבח המזרח תיכוני, במיוחד במדינות כמו מרוקו ולבנון. הלימונים החריפים והטעמים האלה הם לא רק טעימים אלא גם מציעים אינספור יתרונות בריאותיים. עמוס בוויטמין C, נוגדי חמצון ומינרלים חיוניים כמו אשלגן, לימונים כבושים יכולים לחזק את המערכת החיסונית שלך, לסייע לעיכול ואפילו לקדם עור בריא.

המתכון הזה מושלם להוספת בעיטות ססגוניות למנות שונות, החל מטאג'ינים וקוסקוס ועד לסלטים ובשרים על האש. זה צדדי להפליא ויכול להעלות את הטעמים של כל ארוחה. בנוסף, זה סופר קל להכין בבית!

רכיבים:

  • 6-8 לימונים אורגניים (רצוי לימוני מאייר)
  • 1/2 כוס מלח ים גס
  • 2-3 מקלות קינמון
  • 5-6 ציפורן
  • 5-6 גרגירי פלפל שחור
  • 2-3 עלי דפנה
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1/2 כפית גרגרי פלפל אנגלי שלמים
  • 2-3 פלפלי צ'ילי אדומים יבשים (לא חובה, לבעיטה חריפה)
  • מים מסוננים

הוראות הכנה:

  1. שוטפים היטב את הלימונים ומייבשים אותם. חותכים כל לימון לרבעים, ומשאירים כ-1/2 אינץ' שלם בקצה הגבעול, כך שהרבעים יישארו מחוברים.
  2. פותחים בעדינות כל לימון ומפזרים פנימה מלח בנדיבות, תוך הקפדה על כיסוי הבשר.
  3. מניחים את הלימונים המלוחים בצנצנת זכוכית נקייה ומעוקרת, לוחצים אותם כלפי מטה כדי לשחרר את המיצים שלהם.
  4. מוסיפים לצנצנת את מקלות הקינמון, ציפורן, גרגירי פלפל שחור, עלי דפנה, זרעי כוסברה, זרעי כמון, גרגרי פלפל אנגלי ופלפל צ'ילי יבש (אם משתמשים בו).
  5. ממלאים את הצנצנת במים מסוננים, מוודאים שהלימונים שקועים לגמרי. השאר כ-1/2 אינץ' מרווח בחלק העליון של הצנצנת.
  6. סוגרים היטב את הצנצנת ומנערים אותה בעדינות לפיזור התבלינים.
  7. אחסן את הצנצנת במקום קריר וחשוך למשך שבוע לפחות כדי לאפשר לטעמים להתפתח. לנער את הצנצנת בעדינות מדי יום כדי להבטיח כבישה אחידה.
  8. לאחר שבוע, הלימונים הכבושים בערבית שלך יהיו מוכנים לשימוש! ניתן לשמור אותם במקרר עד 6 חודשים.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות: יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות. אפשר גם להחליף את מלח הים במלח כשר.

לפרופיל טעם שונה: התנסו בהוספת תבלינים אחרים כמו תרמילי הל, כוכב אניס או עשבי תיבול טריים כמו טימין או רוזמרין.

יתרונות תזונתיים:

  • עשיר בוויטמין C: מגביר חסינות ומקדם עור בריא.
  • עשיר בנוגדי חמצון: נלחם בדלקות ומגן על התאים מפני נזק.
  • מקור טוב לאשלגן: תומך בבריאות הלב ומווסת את לחץ הדם.
  • דל בקלוריות: מוסיף טעם מבלי להוסיף קלוריות למנות שלך.

כמות וזמן הכנה: המתכון הזה מניב צנצנת של לימונים כבושים טעימים שיכולה להחזיק מעמד מספר חודשים כאשר מאוחסנים כראוי במקרר. ההכנה נמשכת כ-30 דקות, לא כולל זמן הכבישה.

רמת קושי: קל

טיפים לשיפור:

  • השתמש בלימונים אורגניים לקבלת הטעם הטוב ביותר וכדי להימנע מכל חומרי הדברה או כימיקלים על העור.
  • התאם את רמת המלח לפי העדפתך. יש אנשים שמעדיפים טעם מלוח יותר, בעוד שאחרים מעדיפים אותו פחות מלוח.
  • תהיו יצירתיים עם האופן שבו אתם משתמשים בלימונים הכבושים שלכם! הם נהדרים במרינדות, רטבים לסלט, או קצוצים ומוסיפים לירקות בגריל.
  • אין להשליך את נוזל הכבישה! הוא עמוס בטעם ויכול לשמש כתוספת חריפה לרטבים או ויניגרט.

עכשיו, עם המתכון הפשוט הזה, תוכלו ליהנות מהטעם הנועז והדרים של לימונים כבושים בערבית במנות האהובות עליכם. נסה את זה והעלה את היצירות הקולינריות שלך לרמה חדשה לגמרי!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות