חיפוש

מתכון לכדורי קינואה: תענוג ארוז בחומרים מזינים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון לכדורי קינואה: תענוג ארוז בחומרים מזינים

כדורי קינואה הם שילוב פצצה של מרכיבים בריאים, המציעים אגרוף של טעם ופרץ של תזונה. לתענוגות הקטנים הללו יש מקורות עתיקים, החל מאזור האנדים בדרום אמריקה, שם הקינואה נחשבה ל"דגן האם". עמוסים בחלבון, סיבים ומגוון ויטמינים ומינרלים, כדורי קינואה מהווים מנה רבגונית ומשביעה.

רכיבים:

  • 1 כוס קינואה (לא מבושלת)
  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס שעועית שחורה (מבושלת ומעוכה)
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה
  • 1/4 כוס בצל אדום קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית אבקת צ'ילי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 ביצים, טרופים
  • שמן זית לבישול

הוראות הכנה:

  1. מבשלים קינואה: שוטפים 1 כוס קינואה במים קרים. בסיר מערבבים קינואה ו-2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות או עד שהמים נספגים. תן לזה להתקרר.
  2. הכן את המצרכים: בקערה גדולה שלבו קינואה מבושלת, שעועית שחורה מעוכה, פירורי לחם, פרמזן, כוסברה, בצל אדום, שום, כמון, אבקת צ'ילי, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
  3. חבר את זה יחד: מוסיפים ביצים טרופות לתערובת, מוודאים שהכל נדבק. אם התערובת מרגישה רטובה מדי, מוסיפים עוד פירורי לחם.
  4. עצבו לכדורים: לוקחים חלק מהתערובת ומגלגלים לכדור בקוטר של כ-3 ס"מ. חוזרים על הפעולה עד לקבלת צלחת מלאה בכדורי קינואה.
  5. מבשלים אותם: מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית. מניחים את כדורי הקינואה במחבת ומבשלים עד שהם מזהיבים מכל הצדדים. זה לוקח בערך 10 דקות.
  6. מגישים ונהנים: כדורי קינואה מוכנים לגלגול! הגישו אותם עם רוטב הטבילה האהוב עליכם או זרקו אותם לסלט. אלה מהווים חטיפים נפלאים, מתאבנים, או אפילו מנה עיקרית.

אפשרויות חלופיות לאוכלי כשרות:

לחברינו הכשרים, אל חשש! ודא שפירורי הלחם והפרמז'ן שלך מוסמכים כשרות. אתה יכול גם להחליף גבינה בשמרים תזונתיים בטעם הגבינתי הזה מבלי להתפשר על הגבלות תזונתיות.

יתרונות תזונתיים:

  • כדורי קינואה הם מעצמה תזונתית! קינואה היא חלבון מלא, המספק את כל חומצות האמינו החיוניות. 
  • הוא גם עשיר בסיבים, ברזל, מגנזיום וויטמינים מקבוצת B. 
  • שעועית שחורה מוסיפה יותר חלבון וסיבים, בעוד כוסברה ובצל מביאים נוגדי חמצון. 
  • מתכון זה הוא מקור נהדר לאנרגיה, מסייע לעיכול ותומך ברווחה הכללית.

תפוקה וזמן הכנה: מתכון זה מכין כ-20 כדורי קינואה. ההכנה אורכת כ-30 דקות, עם 20 דקות נוספות לבישול.

רמת קושי: אל תפחדו, לוחמי המטבח! מתכון זה נכנס לקטגוריית "קל". גם אם אתה טירון בישול, אתה תגלגל את כדורי הקינואה האלה כמו מקצוענים.

טיפים לשיפור:

  • התנסו עם תבלינים שונים לפי טעמכם.
  • הוסף סחיטת לימון או ליים לבעיטה חזקה.
  • אופים במקום טיגון במחבת לחלופה בריאה יותר.
  • הכינו מנה גדולה והקפיאו לתשוקות עתידיות.

התכוננו להדהים את בלוטות הטעם שלכם עם כדורי הקינואה האלה – חתיכה קטנה של תענוג האנדים ממש במטבח שלכם!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות