מתכון ללביבות קישואים ותפוחי אדמה קריספי במיוחד
לביבות קישואים ותפוחי אדמה הם מנה מענגת המשלבת את הטריות של הקישוא עם הלבבות של תפוחי האדמה. הלביבות הזהובות הפריכות הללו מהוות מתאבן נפלא, חטיף, או אפילו ארוחה קלה. מתכון זה, שמוצאו מאזור הים התיכון, מוקיר במשך דורות בזכות הפשטות והטעימות שלו.
רכיבים:
- 2 קישואים בינוניים (כ-300 גרם), מגוררים
- 2 תפוחי אדמה בינוניים (כ-300 גרם), מגוררים
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 ביצים טרופות קלות
- 1/2 כוס קמח לכל מטרה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית פפריקה
- שמן זית, לטיגון
הוראות הכנה:
- מתחילים בגרידת הקישואים ותפוחי האדמה בעזרת פומפיה או מעבד מזון. מניחים את הירקות המגוררים במגבת מטבח נקייה וסוחטים את הלחות העודפת.
- מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הקישואים המגוררים, תפוחי האדמה, הבצל הקצוץ, השום הטחון, הביצים הטרופות, הקמח, אבקת האפייה, המלח, הפלפל והפפריקה. מערבבים היטב עד שהכל מתאחד באופן אחיד.
- מחממים שכבה דקה של שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית.
- לאחר שהשמן חם, גורפים כ-1/4 כוס מתערובת הלביבות לתוך המחבת, בעזרת כף כדי לשטח אותה מעט לצורה עגולה. בהתאם לגודל המחבת שלך, אתה יכול לבשל כמה לביבות בכל פעם, אבל הקפד לא להעמיס את המחבת.
- מבשלים את הלביבות במשך 3-4 דקות מכל צד, או עד שהן מזהיבות ופריכות.
- לאחר הבישול, מעבירים את הלביבות לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן.
- חזור על התהליך עם שאר תערובת הלביבות, הוסף עוד שמן למחבת לפי הצורך.
- הגישו את לביבות הקישואים ותפוחי האדמה חמות, מעוטרות ברוטב הטבילה או היוגורט האהובים עליכם.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות, ניתן להחליף את הקמח בארוחת מצות או עמילן תפוחי אדמה. אתה יכול גם להתנסות בהוספת עשבי תיבול ותבלינים שונים כגון פטרוזיליה, שמיר או כמון כדי להתאים אישית את הטעם לטעמך.
יתרונות תזונתיים:
קישואים ותפוחי אדמה שניהם דלים בקלוריות ועשירים בחומרים מזינים. הם מספקים מקור טוב לויטמינים A ו-C, כמו גם אשלגן וסיבים. לביבות אלו הן גם דרך מצוינת לשלב יותר ירקות בתזונה שלך.
תפוקה וזמן הכנה: מתכון זה מכין כ-12 לביבות ולוקח כ-30 דקות להכנה.
רמת קושי: קלות – הלביבות הללו פשוטות להכנה ודורשות כישורי בישול בסיסיים.
טיפים:
- הקפידו לסחוט כמה שיותר לחות מהקישואים ותפוחי האדמה המגוררים כדי למנוע מהלביבות להיות רטובות.
- לתוספת פריכות אפשר להוסיף עוד מעט קמח לתערובת או אפילו לצפות את הלביבות בפירורי לחם לפני הטיגון.
- אם חסר לכם זמן, אפשר להכין את תערובת הלביבות מראש ולקרר אותה עד שתהיה מוכנה לבישול.
- שאריות לביבות ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. פשוט מחממים אותם במחבת או בטוסטר אובן עד שהם מתחממים.
- אתה מוזמן להיות יצירתי עם התוספות שלך! הלביבות האלה משתלבות היטב עם מגוון רטבים, מצזיקי ועד מאיו סרירצ'ה. התנסו ומצאו את שילוב הטעמים האהוב עליכם.