מתכון למעדן סופלה שוקולד במיקרו
דבר בטוח! הנה מתכון טעים לסופלה שוקולד במיקרוגל שיגרמו לבלוטות הטעם שלכם לרקוד משמח.
מתכון סופלה שוקולד מהיר וקל זה מביא את הדקדנס של קינוח צרפתי קלאסי ישירות למיקרוגל שלך. אין צורך להתעסק באפייה או לדאוג לתזמונים עדינים. זהו טוויסט מודרני על אהוב מסורתי, מושלם כדי לספק את התשוקה למתוק במהירות הבזק.
רכיבים:
- 50 גרם שוקולד מריר (לפחות 70% קקאו)
- 2 כפות חמאה ללא מלח
- 2 כפות קמח לכל מטרה
- 2 כפות סוכר
- 1/4 כפית תמצית וניל
- ביצה 1 גדולה
- קורט מלח
- אבקת סוכר, לניקוי אבק (לא חובה)
- פירות יער טריים, להגשה (לא חובה)
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להחליף את החמאה במרגרינה ולוודא שכל המרכיבים יהיו כשרים. בנוסף, אם אתה נטול חלב, אתה יכול להשתמש בחלופות שוקולד וחמאה ללא חלב מבלי לוותר על הטעם.
הוראות הכנה:
- מתחילים לקצוץ את השוקולד המריר לחתיכות קטנות ומניחים בקערה מתאימה למיקרוגל יחד עם החמאה ללא מלח.
- מכניסים למיקרוגל את השוקולד והחמאה במרווחים של 30 שניות, תוך ערבוב בין לבין, עד להמסה מלאה וחלקה. שימו לב לא לחמם יתר על המידה ולשרוף את השוקולד.
- לאחר ההמסה, טורפים פנימה את הקמח לכל מטרה, הסוכר, תמצית הוניל וקורט מלח עד לקבלת תערובת אחידה.
- פורצים את הביצה לתוך התערובת וטורפים עד לקבלת מרקם חלק ומבריק.
- משמנים רמקין המתאימים למיקרוגל במעט חמאה או ספריי בישול, ואז יוצקים לתוכו את בלילת השוקולד.
- מחממים את הסופלה במיקרוגל בעוצמה גבוהה למשך 60-90 שניות, תלוי בהספק של המיקרוגל שלך. שימו לב – אתם רוצים שהסופלה יתפח ויתייצב, אבל לא יתבשל יתר על המידה.
- בסיום, מפדרים את הסופלה באבקת סוכר ומגישים מיד עם פירות יער טריים, אם רוצים.
יתרונות תזונתיים:
- סופלה שוקולד זה מכיל שפע של נוגדי חמצון מהשוקולד המריר, הידוע גם כמשפר את בריאות הלב ומוריד את לחץ הדם.
- עם ביצה אחת בלבד, זה מקור טוב לחלבון וחומרי תזונה חיוניים.
- בנוסף, היעדר שמנת כבדה שומר על ספירת הקלוריות תוך כדי מתן טעם עשיר.
כמות: המתכון הזה מושלם להכנת מנה אחת, אבל אתה יכול בקלות להכפיל או לשלש את המרכיבים כדי להקציף סופלה מרובים לחברים או למשפחה.
זמן הכנה: מההתחלה ועד הסוף, אתה מסתכל על 10 דקות בערך. זה נכון – תוך 10 דקות בלבד, יהיה לכם קינוח גן עדן מוכן לטרוף.
רמת קושי: הייתי מדרג את המתכון הזה כקל-פייז. ברצינות, אם אתה יכול להמיס שוקולד ולהקציף מרכיבים יחד, יש לך את זה בשקית.
טיפים להצלחה:
- השתמשו בשוקולד מריר באיכות טובה לקבלת הטעם הטוב ביותר. ככל שתכולת הקקאו גבוהה יותר, כך הטעם עשיר יותר.
- אל תוותרו על משימון הרמקין – זה יקל על הוצאת הסופלה לאחר סיומו.
- התנסו עם טעמים שונים כמו גרידת תפוז או שפריץ ליקר לטוויסט מהנה.
- מגישים את הסופלה מיד כיוון שהוא נוטה להתרוקן במהירות. אבל היי, גם אם זה ייפול קצת, זה עדיין יהיה טעים מדהים!
והנה – סופלה שוקולד במיקרוגל, מהיר, קל, ואוה כל כך טעים. תהנה!