חיפוש

מתכון למקלות תירס פריכים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון למקלות תירס פריכים

מקלות תירס, עם המראה החיצוני הפריך והפנים הרך, הם חטיף אהוב שמקורו בדרום ארצות הברית. הם מזכירים לחם תירס אבל עם צורה ומרקם ייחודיים, מושלמים לנשנש תוך כדי תנועה או כתוספת להשלמת ארוחה. מתכון זה נותן כבוד לשיטה המסורתית תוך הוספת כמה טוויסטים לשיפור הטעם והתזונה.

מקלות תירס מוצאים את שורשיהם למטבח האינדיאני, שבו התירס היה מרכיב עיקרי. עם הזמן, תרבויות שונות באזורים הדרומיים של ארצות הברית אימצו והתאימו את המתכון, ושילבו אותו במסורות הקולינריות שלהן. כיום, מקלות תירס נהנים ברחבי הארץ, בין אם כאוכל מנחם נוסטלגי ובין אם כגילוי חדש לחובבי האוכל.

רכיבים:

  • 1 כוס קמח תירס
  • 1/2 כוס קמח לכל מטרה (או קמח ללא גלוטן לחלופה ללא גלוטן)
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • ביצה 1
  • 1 כוס חלב חמאה (או תחליף בחלב שקדים לאפשרות ללא חלב)
  • 2 כפות חמאה מומסת (או שמן צמחי לאפשרות ללא חלב)
  • ספריי בישול או חמאה מומסת נוספת לשימון תבניות מקל התירס

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס. מניחים תבנית מקל תירס או תבנית מאפינס בתנור לחימום מראש.
  2. בקערת ערבוב מערבבים את קמח התירס, הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מערבבים היטב לתערובת אחידה של החומרים היבשים.
  3. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הביצה, החלב והחמאה המומסת עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים רק עד שהם מתאחדים. היזהר לא לערבב יתר על המידה; כמה גושים בבלילה זה בסדר.
  5. מוציאים בזהירות את תבנית מקל התירס או תבנית המאפינס שחוממת מראש מהתנור. משמנים קלות את התבניות בתרסיס בישול או מברישים בחמאה מומסת.
  6. יוצקים במהירות את הבלילה לתבניות, וממלאים כל חלל כשני שליש.
  7. מכניסים את התבנית בחזרה לתנור ואופים 15-20 דקות, או עד שמקלות התירס מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי.
  8. לאחר האפייה, מוציאים את מקלות התירס מהתנור ומניחים להם להתקרר בתבנית לכמה דקות.
  9. מוציאים בעדינות את מקלות התירס מהתבניות ומעבירים אותם לרשת לצינון מלא או להגיש חם.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים כשרים. ניתן להחליף את החמאה באופציה של מרגרינה כשרה, ולבחור באבקת אפייה וסודה לשתייה עם אישור כשרות. בנוסף, השתמש בחלב חמאה או שקדים בעל תעודת כשרות.

יתרונות תזונתיים:

  • מקלות תירס מציעים אלטרנטיבה מזינה לחטיפים רגילים. 
  • הם עשירים בפחמימות מקמח התירס, ומספקים אנרגיה לתדלק את היום שלך. 
  • בנוסף, הם מכילים ויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל ויטמין B6, ברזל ומגנזיום. 
  • לאלו העוקבים אחר דיאטה נטולת גלוטן, מקלות תירס הם אופציה מצוינת מכיוון שהם אינם מכילים קמח חיטה.

מנות וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-12 מקלות תירס ולוקח כ-30 דקות הכנה ובישול.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריה הקלה, מה שהופך אותו לנגיש לטבחים בכל רמות המיומנות.

טיפים לשיפור:

  • לתוספת טעם, שקול לערבב לתוך הבלילה מרכיבים כמו גבינה מגוררת, ג'לפניוס חתוך לקוביות או פיסות בייקון מבושלות.
  • ניסוי עם סוגים שונים של קמח תירס למגוון מרקמים וטעמים, כגון עדין, בינוני או גס.
  • כדי להגיע למראה חיצוני פריך יותר מברישים את התבניות בחמאה מומסת ומכניסים לתנור לכמה דקות לפני הוספת הבלילה.
  • הגישו מקלות תירס עם חמאת דבש או ממרח מלוח לפינוק טעים במיוחד.
  • עם המרכיבים הפשוטים וההכנה הפשוטה שלו, מתכון מקלות תירס זה בטוח יהפוך למרכיב עיקרי במטבח שלך. תיהנו מהטוב הזהוב הפריך כחטיף, תוספת, או פינוק בכל עת!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות