5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
מרק עוף תימני הוא מאכל מענג וארומטי שמקורו במטבח היהודי התימני. מרק טעים זה ידוע בחריפותו ובתערובת הייחודית של תבלינים מזרח תיכוניים. זהו מרק מחמם ומנחם עם עוף רך, ירקות וטעמים נועזים של שוג, רוטב תימני חריף העשוי מפלפל צ'ילי, שום ותבלינים. המתכון הזה ייקח אתכם למסע קולינרי בלב המטבח היהודי התימני.
איך להכין מרק עוף תימני אסלי – הרכיבים:
- 500 גרם ירכי עוף, ללא עצמות וללא עור, חתוכים לחתיכות קטנות
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1 כפית כורכום טחון
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית הל טחון
- 1/4 כפית ציפורן טחון
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- מלח לטעימה
- 2 ליטר מרק עוף
- 2 כפות סחוג
- עלי כוסברה טריים, לקישוט
הוראות:
- מחממים שמן זית בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, מטגנים עד שהם הופכים ריחניים ושקופים.
- מוסיפים לסיר את קוביות העוף ומבשלים עד שהם כבר לא ורודים מבחוץ.
- מערבבים פנימה כמון טחון, כוסברה טחונה, כורכום טחון, קינמון טחון, הל טחון, ציפורן טחון, פלפל שחור גרוס וקורט מלח. מבשלים כמה דקות כדי לצלות את התבלינים, ומאפשרים לטעמים שלהם לפרוח.
- מוסיפים לסיר את קוביות הגזר, הסלרי, הפלפל האדום והעגבנייה. מערבבים הכל יחד ומבשלים עוד 5 דקות, מניחים לירקות להתרכך מעט.
- יוצקים את מרק העוף ומביאים את המרק לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ונותנים לזה להתבשל כ-20-25 דקות, או עד שהעוף מבושל והירקות רכים.
- מערבבים פנימה את השוג (רוטב חריף תימני) להוספת רמת החריפות הרצויה למרק. התאם את הכמות לפי טעמך.
- טועמים את המרק ומתקנים תיבול בתוספת מלח ופלפל במידת הצורך.
- מגישים את מרק העוף התימני חם, מעוטר בעלי כוסברה טריים לפרץ של טעם רענן.
מרק העוף היהודי התימני הזה הוא תערובת נפלאה של תבלינים וטעמים שיחממו לכם את הנשמה. זהו מרק טעים וארומטי המושלם להנאה ביום קריר או בכל זמן בו אתם חושקים בטעם של נוחות מזרח תיכונית. תהנה!