דרגו את המתכון

מרק השעועית של סבתא הוא מנה דשנה ומנחמת שעברה בדורות, מחממת לבבות ובתים עם טעמיו העשירים ומרכיביו הבריאים. המתכון הקלאסי הזה הוא עדות לפשטות ולאלגנטיות של בישול מסורתי, שבו כל כפית מרגישה כמו חיבוק מסבתא עצמה. זוהי מנה רב-תכליתית שניתן להתאים אותה כך שתכלול כל שעועית או ירקות שיש לך בהישג יד, אבל המהות של המתכון נשארת זהה: מרק טעים ומרגיע את הנפש המושלם לערב קרים או בכל פעם שאתה צריך קצת נחמה .

איך להכין מרק שעועית של פעם הכי טעים בעולם? הרכיבים:

איך מכינים מרק שעועית של סבתא שלב אחר שלב:

  1. מסננים ושוטפים את השעועית הספוגה. מניחים אותם בסיר גדול ומוסיפים 2 ליטר מים. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, או עד שהשעועית רכה.
  2. במחבת נפרדת מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את קוביות הגזר, הסלרי, הבצל והשום (ובשר אם משתמשים), מטגנים עד שהירקות רכים והבצל שקוף, כ-8-10 דקות.
  3. לאחר שהשעועית רכה, מוסיפים לסיר את הירקות המוקפצים. מערבבים פנימה את קוביות העגבניות, עלי הדפנה, הטימין והרוזמרין. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  4. ממשיכים לבשל את המרק עוד 30 דקות, ומאפשרים לטעמים להתמזג יפה.
  5. מסירים את עלי הדפנה ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  6. מגישים את המרק חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה.

המתכון הזה הוא לא רק ארוחה; זה זיכרון יקר וחגיגה של אוכל פשוט וטוב. היופי של מרק השעועית של סבתא טמון בפשטות שלו ובאהבה הכרוכה בהכנתו. תיהנו מקערת המרק המנחמת הזו עם יקיריכם, ותנו לה לחמם אתכם מבפנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות