מתכון לניוקי בטטה ופרמזן
המצרכים לניוקי:
קילו בטטה רכים לאחר בישול במים עם טיפה מלח
2 כוסות קמח
3 חלמונים
חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת
רבע כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב:
כף חמאה
1 שן שום כתושה
מיכל שמנת לבישול
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
5 עלי בזיליקום קצוצים דק
רבע כוס גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
בקערה או על משטח עבודה שופכים את הקמח, מעל את מחית הבטטות, החלמונים, הפרמזן, אגוז המוסקט, מלח ופלפל. לשים היטב בידיים עד שנוצר בצק אחיד. מקמחים את משטח העבודה ולוקחים כדור קטן מן הבצק. יוצרים ממנו נקניק וחותכים אותו לחתיכות באורך כ-2 ס"מ. מגלגלים על מזלג כל חתיכה ליצירת צורה של ניוקי. לאחר שכל הניוקי מוכנים מכניסים כל פעם כ8 יחידות לתוך סיר עם מים רותחים עם כף מלח. מחכים עד שהניוקי צף (זה לוקח בדרך כלל 1-2 דק'). ממיסים במחבת גדולה חמאה עם שום מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את השמנת לבישול, מלח פלפל ואגוז מוסקט. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מוסיפים את הניוקי המבושלים. מערבבים היטב ומבשלים כדקה. מגישים בצלחת, מוסיפים מעל את הבזיליקום הקצוץ ומפזרים מעל בנדיבות את הפרמזן.
מגישים חם.
בתיאבון.