דרגו את המתכון
יפה רייפלר משתפת אותנו במתכון לניוקי ביתי
מצרכים להכנת ניוקי ביתי ברוטב עגבניות בולונז:
- 5 תפוחי אדמה
- 1.5כוסות קמח
- 1 ביצה
- מלח לפי הטעם
- *
- לרוטב;
- 1 בצל קצוץ
- 1 שן שום קצוצה
- 1 כף שמן
- 250 גרם בשר טחון
- 1 עגבניה קלופה וקצוצה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח לפי הטעם
- 1 כוס מים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
- לקלף את תפוחי האדמה להכניס לשקית , ולבשל אותם במקרוגל כ 15 דקות או עד שיתבשלו.
- לצנן את תפוחי האדמה ולגרר בפומפיה גסה, להוסיף מלח, ביצה לערבב ולהוסיף קמח בהדרגה תוך כדי ערבוב,כשהעיסה אחידה להכניס למקרר למשך שעה לפחות.
- ליצור כדורים קטנים.
- לשים על האש סיר עם מים, קורט מלח וכף שמן ולהביא לרתיחה.
- להכניס לסיר את הניוקי כשהמים רותחים ולבשל עד שהניוקי צף על פני המים.
- הכנת הרוטב: במחבת עם שמן לטגן את הבצל , שום, בשר טחון..עגבניה ורסק עגבניות,לתבל ולהוסיף מים ולבשל על להבה נמוכה למשך כ-30 דקות.
- להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה.
- לסנן את הניוקי ולערבב עם רוטב בולונז ולהגיש חם.
סרטון נוסף עם מתכון לניוקי ביתי של רון יוחננוב: עם עוף ופטריות בתבנית אחת:
ניוקי ברוטב שמנת:
מצרכים להכנת ניוקי ברוטב שמנת פטריות של מירי גולני:
- 1 שקית ניוקי מוכנים
- 1 בצל מוזהב
- 2 סלסילות פטריות-שמפניון ופורטבלו
- 1 כף גדושה אבקת מרק פטריות או רוטב פטריות
- 1 קופסא שמנת להקצפה 38%
אופן הכנה:
- לבשל את הניוקי לפי הוראות יצרן בגב השקית.
- להזהיב בצל כ-20 דקות.
- לפרוס את הפטריות לפרוסות ולהוסיף לבצל המוזהב. להמשיך ולטגן עד שהפטריות התרככו.
- להוסיף לתערובת הפטריות את אבקת מרק הפטריות, להמשיך ולערבב.
- להוסיף לתערובת את השמנת להקצפה ולהמשיך ולערבב עד שהרוטב מסמיך, לא מדי, לטעום ולשפר טעמים.
- להוסיף את הניוקי המבושלים ולהמשיך מספר דקות לערבב עם הפטריות , להוריד את הסיר מהאש.
- אפשר לפזר מלמעלה פטרוזיליה קצוצה, גבינת פרמזן מגוררת.
מתכוני ניוקי נוספים:
ניוקי ברוטב שמנת פסטו
ניוקי בעשבי תיבול ושמן זית
נוקידס – ניוקי טריפוליטאי
מתכון אחרון שעלה : שטרודל תפוחים עם בצק עלים