דרגו את המתכון

יפה רייפלר משתפת אותנו במתכון לניוקי ביתי

מצרכים להכנת ניוקי ביתי ברוטב עגבניות בולונז:

אופן הכנה:

  1. לקלף את תפוחי האדמה להכניס לשקית , ולבשל אותם במקרוגל כ 15 דקות או עד שיתבשלו.
  2. לצנן את תפוחי האדמה ולגרר בפומפיה גסה, להוסיף מלח, ביצה לערבב ולהוסיף קמח בהדרגה תוך כדי ערבוב,כשהעיסה אחידה להכניס למקרר למשך שעה לפחות.
  3. ליצור כדורים קטנים.
  4. לשים על האש סיר עם מים, קורט מלח וכף שמן ולהביא לרתיחה.
  5. להכניס לסיר את הניוקי כשהמים רותחים ולבשל עד שהניוקי צף על פני המים.
  6. הכנת הרוטב: במחבת עם שמן לטגן את הבצל , שום, בשר טחון..עגבניה ורסק עגבניות,לתבל ולהוסיף מים ולבשל על להבה נמוכה למשך כ-30 דקות.
  7. להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה.
  8. לסנן את הניוקי ולערבב עם רוטב בולונז ולהגיש חם.

סרטון נוסף עם מתכון לניוקי ביתי של רון יוחננוב: עם עוף ופטריות בתבנית אחת:

ניוקי ברוטב שמנת:

מצרכים להכנת ניוקי ברוטב שמנת פטריות של מירי גולני:

אופן הכנה:

  1. לבשל את הניוקי לפי הוראות יצרן בגב השקית.
  2. להזהיב בצל כ-20 דקות.
  3. לפרוס את הפטריות לפרוסות ולהוסיף לבצל המוזהב. להמשיך ולטגן עד שהפטריות התרככו.
  4. להוסיף לתערובת הפטריות את אבקת מרק הפטריות, להמשיך ולערבב.
  5. להוסיף לתערובת את השמנת להקצפה ולהמשיך ולערבב עד שהרוטב מסמיך, לא מדי, לטעום ולשפר טעמים.
  6. להוסיף את הניוקי המבושלים ולהמשיך מספר דקות לערבב עם הפטריות , להוריד את הסיר מהאש.
  7. אפשר לפזר מלמעלה פטרוזיליה קצוצה, גבינת פרמזן מגוררת.

מתכוני ניוקי נוספים:

ניוקי ברוטב שמנת פסטו
ניוקי בעשבי תיבול ושמן זית
נוקידס – ניוקי טריפוליטאי

מתכון אחרון שעלה : שטרודל תפוחים עם בצק עלים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות