5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
הנה מתכון פנטסטי לנקניקיות טבעוניות תוצרת בית שהן בעלות טעם, משביעות וללא אכזריות.
הנקניקיות הטבעוניות הללו הן אלטרנטיבה נפלאה לנקניקיות המסורתיות. הם עמוסים בכל טוב על בסיס צמחי, כולל חומוס, שיבולת שועל ותבלינים מלאי טעם. בין אם אתה טבעוני שמחפש אופציה טעימה לארוחת בוקר או פשוט בוחן אכילה על בסיס צמחי, הנקניקיות האלה הן תוספת טעימה ורב-תכליתית לתפריט שלך.
איך להכין נקניקיות טבעוניות? נתחיל עם הרכיבים:
- 200 גרם גרגירי חומוס משומרים, מסוננים ושטופים
- 100 גרם שיבולת שועל
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית טימין מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף שמרים תזונתיים (לא חובה, לתוספת טעם)
הוראות:
- במעבד מזון מערבבים את החומוס, שיבולת השועל, הבצל הקצוץ, השום הטחון, הפפריקה המעושנת, הכמון הטחון, הטימין היבש, המלח והפלפל.
- דופקים את התערובת עד שהיא הופכת למרקם גס ופירורי.
- במחבת מחממים שמן זית על אש בינונית.
- מוסיפים למחבת את תערובת החומוס ושיבולת השועל ומאדים 5-7 דקות, או עד שהבצל רך והתערובת ריחנית.
- מעבירים את התערובת המוקפצת בחזרה למעבד המזון.
- מוסיפים למעבד רסק עגבניות, רוטב סויה ושמרים תזונתיים (אם משתמשים).
- דופקים שוב עד שהתערובת מתאחדת למרקם דמוי בצק.
- לוקחים חלקים מהתערובת ומעצבים בעזרת הידיים צורות דמויות נקניק.
- מחממים מעט שמן זית במחבת על אש בינונית.
- מבשלים את הנקניקיות, הופכים מדי פעם, עד שהן משחימות מכל הצדדים (כ-10 דקות).
- הגישו נקניקיות טבעוניות תוצרת בית עם הצדדים האהובים עליכם, כגון ירקות מוקפצים, פירה, או בלחמנייה עם תוספות לבחירתכם.
נקניקיות טבעוניות אלו הן אופציה טעימה על בסיס צמחי, המושלמת לארוחת בוקר, בראנץ' או כל ארוחה. תיהנו מהנקניקיות הביתיות שלכם עם כל הטעימות ובלי שום בשר!